Շառլոտա աղցան. Չկա ավելի լավ բան, քան տարիների ընթացքում ապացուցված բաղադրատոմսը

Շառլոտա աղցան Պահածոներ

Շառլոտա աղցան. Չկա ավելի լավ բան, քան տարիների ընթացքում ապացուցված բաղադրատոմսը

Ես արդեն մի քանի տարի է, ինչ ձմռան համար փակում եմ այս աղցանը և, հավանաբար, դրանից երբեք չենք հոգնի: Աղցանը շատ համեղ է մակարոնեղենով և կարտոֆիլի պյուրեով, այն կարելի է վստահորեն ավելացնել ապուրի մեջ:

Փորձեք և եփեք այս պարզ և համեղ պահածոն: Պատրաստման պարզության, մատչելիության և գերազանց համի շնորհիվ աղցանն, անշուշտ, կդառնա ձեր նախընտրածը:

Նույնիսկ սկսնակ տանտիրուհին կպատրաստի այն:

Շառլոտա աղցան

Շառլոտա աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

Բաղադրիչների նշված քանակից ստացվում է 1 բանկա` 0.65 լիտր ծավալով:

_Լոլիկ 500 գրամ

_Սոխ 200 գրամ

_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ

_Շաքար 0.25 բաժակ

_Աղ 0.5 — 0.75 թեյի գդալ

-Քացախի էսենցիա 70%-ոց 0.75 թեյի գդալ

_Սև պղպեղ (կամ պղպեղի խառնուրդ) 0.5 թեյի գդալ

_Բուսական յուղ 4 — 5 ճաշի գդալ

Շառլոտա աղցան

Շառլոտա աղցան. Ինչպես պատրաստել

Պատրաստել անհրաժեշտ բաղադրիչները.

_Լցնել ձեթը հաստ հատակով կաթսայի մեջ և տաքացնել այն:

_Կտրեք սոխը փետուրների նման, լցնել յուղի մեջ: Տապակել մինչև թեթև ոսկեգույնը միջին ջերմության վրա:

_Կտրեք լոլիկը և պղպեղը շերտերով: Տապակած սոխին ավելացնել մանրացված բանջարեղենը, աղ, շաքար, սև պղպեղ:

_Դնել ցածր կրակի վրա և եռալուց հետո եփել 25 րոպե: Այնուհետև ավելացնել քացախի էսենցիան, խառնել և եռացնել ևս 5 րոպե:

_Հեռացնել պատրաստված աղցանը կրակից:

_Լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել մաքուր, չոր կափարիչներով, շրջել և թողնել սառչի:

Շառլոտա աղցան

Խորհուրդ. Աղցանի ավելի նուրբ համի համար լոլիկների կեղևը կարելի է հեռացնել:

Բարի ախորժակ, ուրախ կլինեմ, եթե ձեզ դուր գա բաղադրատոմսը:

Տեսանյութ

Կարմիր պղպեղի մարինադ

Խնդրում ենք Գնահատեք