Շառլոտա աղցան. Չկա ավելի լավ բան, քան տարիների ընթացքում ապացուցված բաղադրատոմսը
Ես արդեն մի քանի տարի է, ինչ ձմռան համար փակում եմ այս աղցանը և, հավանաբար, դրանից երբեք չենք հոգնի: Աղցանը շատ համեղ է մակարոնեղենով և կարտոֆիլի պյուրեով, այն կարելի է վստահորեն ավելացնել ապուրի մեջ:
Փորձեք և եփեք այս պարզ և համեղ պահածոն: Պատրաստման պարզության, մատչելիության և գերազանց համի շնորհիվ աղցանն, անշուշտ, կդառնա ձեր նախընտրածը:
Նույնիսկ սկսնակ տանտիրուհին կպատրաստի այն:
Շառլոտա աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Բաղադրիչների նշված քանակից ստացվում է 1 բանկա` 0.65 լիտր ծավալով:
_Լոլիկ 500 գրամ
_Սոխ 200 գրամ
_Բուլղարական պղպեղ 2 հատ
_Շաքար 0.25 բաժակ
_Աղ 0.5 — 0.75 թեյի գդալ
-Քացախի էսենցիա 70%-ոց 0.75 թեյի գդալ
_Սև պղպեղ (կամ պղպեղի խառնուրդ) 0.5 թեյի գդալ
_Բուսական յուղ 4 — 5 ճաշի գդալ
Շառլոտա աղցան. Ինչպես պատրաստել
Պատրաստել անհրաժեշտ բաղադրիչները.
_Լցնել ձեթը հաստ հատակով կաթսայի մեջ և տաքացնել այն:
_Կտրեք սոխը փետուրների նման, լցնել յուղի մեջ: Տապակել մինչև թեթև ոսկեգույնը միջին ջերմության վրա:
_Կտրեք լոլիկը և պղպեղը շերտերով: Տապակած սոխին ավելացնել մանրացված բանջարեղենը, աղ, շաքար, սև պղպեղ:
_Դնել ցածր կրակի վրա և եռալուց հետո եփել 25 րոպե: Այնուհետև ավելացնել քացախի էսենցիան, խառնել և եռացնել ևս 5 րոպե:
_Հեռացնել պատրաստված աղցանը կրակից:
_Լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, փակել մաքուր, չոր կափարիչներով, շրջել և թողնել սառչի:
Խորհուրդ. Աղցանի ավելի նուրբ համի համար լոլիկների կեղևը կարելի է հեռացնել:
Բարի ախորժակ, ուրախ կլինեմ, եթե ձեզ դուր գա բաղադրատոմսը:
Տեսանյութ
Կարմիր պղպեղի մարինադ