Շառլոտ տորթ ելակով

Շառլոտ տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Շառլոտ տորթ ելակով և ռեհանով. Չնայած արդեն սեզոն չէ, բայց անգամ ոսկե աշնանը դեռ կարող եք թարմ ելակ գտնել փորձված գյուղատնտեսների մոտ: Բացի այդ, այս համեղ հատապտուղը կարելի է գտնել սուպերմարկետների դարակներում, որտեղ դուք կարող եք այն գտնել հատուկ առիթների համար: Իսկ շառլոտ տորթը ելակով և ռեհանով վայելելու ցանկությունն անկասկած հատուկ առիթ է:

Չնայած այն հանգամանքին, որ արդյունքում ստացվում է գրեթե 2 կիլոգրամ աղանդեր, ձեզ պետք է գալու ընդամենը 300-400 գ ելակ: Բայց սա միակ հաճելի նրբությունը չէ: Նրանց համար, ովքեր հազվադեպ են թխում, ուրախությունն այն է, որ պետք չէ որեւէ բան թխել ջեռոցում: Տորթը հավաքվում է պատրաստի թխվածքաբլիթներով, և այս դեպքում ավելի լավ լուծում չկա:

Շառլոտ տորթ

Շառլոտ տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սավոյարդի թխվածքաբլիթներ 500 գ
  • Ելակի հյութ 250 մլ
  • Ելակ 300 գ
  • Սերուցք 200 մլ
  • Մասկարպոնե պանիր 500 գ
  • Շաքարի փոշի 80 գ
  • Շաքար 50 գ
  • Ժելատին 12 գ
  • Ռեհանի մանրացված տերևներ 1-2 ճաշի գդալ

Շառլոտ տորթ

Շառլոտ տորթ. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել մասկարպոնեն թարմ մանրացված ռեհանի հետ և դնել սառնարանում, որպեսզի այն թրմվի, քանի դեռ մյուս բաղադրիչներն են պատրաստվում:
  2. Սերուցքը հարել այն նույնպես դնել սառնարանում: Տաք ջուր լցնել ժելատինի վրա և թողեք, որ այն ուռչի.
  3. Մի բուռ ելակ մի կողմ դնել, իսկ մնացածը տրորել խյուսի նման: Ելակի խյուսը տաքացնել շաքարի և ժելատինի հետ, ապա կաթսան հեռացնել կրակից և թողնել, որ սառչի:
  4. Մասկարպոնեն խառնել շաքարի փոշու, հարած սերուցքի և ելակի խյուսի հետ և տորթի ձևամանի մեջ շարել սավոյարդի թխվածքաբլիթներով: Յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթ նախապես թաթախել հյութի մեջ, բայց միայն մի կողմից: Այդ կողմը պետք է ուղղված լինի տորթի ներսի կողմը:
  5. Սերուցքի կեսը լցնել բլիթների վրա: Դրանից հետո ավելացնել թխվածքաբլիթների մեկ այլ շերտ, ավելացնել մնացած սերուցքը և տորթը թողնել սառնարանում ամբողջ գիշեր:

Շառլոտ տորթ

Մատուցել աղանդերը վերևի կողմում մնացած ելակներով զարդարելուց հետո:
Սավոյարդի բլիթների փոխարեն կարելի ինքնուրույն թխած բլիթներով: Իսկ հատապտուղների փոխարեն կարելի է վերցնել շատ տարբեր լցոններ, սկսած նուրբ ազնվամորուց մինչև պահածոյացված դեղձ: Հյութը նույնպես պետք է փոխել `համաձայն ընտրված միջուկի: Ելակով տորթն, անշուշտ, ամենաշքեղն է թվում: Հետևաբար, խորհուրդ ենք տալիս ժամանակ գտնել և փորձելու այն պատրաստել:

Շառլոտ տորթը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տորթ Թագավորական Դուետ․ Անչափ Նուրբ, Համեղ և Քնքուշ՝ մուսով Տորթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք