Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ. Այս առասպելական համեղ խմորեղենը հիանալի հավելում է մեկ բաժակ տաք թեյի համար

Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Չգիտե՞ք ինչ մատուցել թեյի հետ։ Առաջարկում ենք պատրաստել անուշաբույր Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ, որ կարող է թխել ցանկացած տանտիրուհի:

Չնայած այն հանգամանքին, որ բլիթները խմորիչով են, դրանք թխելը շատ պարզ և միաժամանակ հաճելի գործընթաց է։ Խմորի հետ աշխատելը որևէ դժվարություն չի առաջացնի, եթե հետևեք մեր հրահանգներին, որոնցում ամեն ինչ չափազանց մատչելի է և աներևակայելի հեշտ է ներկայացվում:

Բուլկիներն ավելի հետաքրքիր դարձնելու համար կարող եք դրանք լցոնել ջեմով։ Դա անելու համար խմորով բլիթները յուղեք ոչ թե կարագով, այլ մրգային պատրաստուկով։ Այսպիսի միջուկով բուլկիները, անշուշտ, կհիացնեն բոլոր քաղցրասերներին:

Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ

Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ. Բաղադրիչներ

_Կաթ 100 մլ

_Ջուր 100 մլ

_Խմորիչ 1 թեյի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_Շաքարավազ 6 ճաշի գդալ

_Կարագ՝ ըստ ճաշակի

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Ցորենի ալյուր 500 գ

_Ձու 1 հատ

Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ

Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ. Պատրաստման եղանակը

_Խորը ամանի մեջ միացրեք տաք կաթը և 100 մլ արևածաղկի ձեթը, լցնել տաք ջուրը։

_Առանձին ամանի մեջ հարել ձուն 4 ճաշի գդալ շաքարավազի հետ: Ստացված զանգվածի վրա լցնել կաթի խառնուրդը, ավելացնել աղ և չոր խմորիչ։

_Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել: Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 10 րոպե։

_Մաղած ցորենի ալյուրը լցնել խմորիչով խառնուրդի մեջ և համասեռ խմոր հունցել։

_Ծածկել խմորը սրբիչով և դնել տաք տեղում 30 րոպե։

_Խմորը հունցել, թողնել ևս կես ժամ։

_Խմորը գլորել երշիկի նման։ Կտրել հավասար չափի փոքր կտորներ, դրանցից գնդիկներ գլորել։

_Գնդիկները բլիթների նման բացել։ Վրան քսել հալած կարագ կամ նախընտրած միջուկը։ Տորթերը շաքարավազով շաղ տալ։

_Դանակով կտրվածք անել (մեջտեղից մինչև եզրը)։ Բլիթը գլորում ենք կոնի նման։

_Ապագա բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_Թողնել 15 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։

_Այժմ տապակը դնել 25 րոպե 180 աստիճան տաքացած ջեռոցում։

_Բուլկիները մի փոքր սառչելուց հետո առատորեն վրան ցանել շաքարի փոշի։

Շաքարաբլիթներ Գիսաստղ

Փափուկ խմորեղենը, որը պարզապես հալչում է բերանում, պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Արագ պեսոչնի պեչենի

Խնդրում ենք Գնահատեք