Շերտավոր բլիթ. Ասիական խոհանոցի հետաքրքիր համով և նուրբ ուտեստ

Շերտավոր բլիթ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շերտավոր բլիթ. Ասիական խոհանոցի հետաքրքիր համով և նուրբ ուտեստ

Սա շատ ախորժելի և համեղ ուտեստ է, որը կարող եք արագ պատրաստել: Բլիթների առանձնահատկությունն այն է, որ ստացվում են շերտավոր խմորի մեջ, համեղ, մսային միջուկով:

Շերտավոր բլիթ

Շերտավոր բլիթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ջուր 250 մլ

_Ալյուր 500 գ

_Շաքար 1 թեյի գդալ

_Աղ 1 թեյի գդալ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Ձու 1 հատ

_Բուսական յուղ 30 մլ

_Աղացած միս 300 գ

_Սոխ 2 հատ

_Կարտոֆիլ 1 հատ

_Աղ, պղպեղ, համեմ, համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի

_Կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի

_Կարագ՝ ըստ ճաշակի

Շերտավոր բլիթ

Շերտավոր բլիթ

Շերտավոր բլիթ. Պատրաստման եղանակը

_Սպիտակուցը խառնել աղի և շաքարի, հետ լավ հարել հարիչով ավելացնել բուսական յուղը և ջուրը:

_Լցնել մաղած ալյուրը փխրեցուցիչով, խառնել և ստանալ ճկուն ու փափուկ խմոր:

_Ծածկել զանգվածը և թողնել 20 րոպե:

_Աղացած մսին ավելացնել մանր կտրատած սոխը:

Հուշում. Եթե նախընտրում եք քերած սոխը կամ բլենդերով կտրատածը, արեք այդ կերպ:

_Խմորը համեմել աղով, պղպեղով, համեմունքներով, լցնել քերած կարտոֆիլը, սոխը, մանր կտրատած կանաչիները:

_Զանգվածը պետք է շատ լավ հունցվի, աստիճանաբար մի փոքր ջուր լցնելով միատարրության համար:

_Խմորը բաժանել մասերի և յուրաքանչյուրը գրտնակել:

_Գրտնակված խմորի շերտին քսել հալած կարագ և աղացած միսը վրան տարածել բարակ շերտով:

_Ծալել, ամեն անգամ խմորի մակերեսը յուղելով և սեղմելով ծայրերը:

_Բացի այդ, ստացվածը պետք է թեթևակի գրտնակել:

_Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով, վրան դնել կարկանդակները, քսել հարած դեղնուց:

_Թխել 190 աստիճանով տաքացված ջեռոցում, մոտ 20-30 րոպե:

Շերտավոր բլիթ

Շերտավոր բլիթ

Բլիթները շատ քնքուշ կլինեն, քանի որ դրանք չեն պատրաստվում տապակի մեջ, բուսական յուղով: Խորհուրդ եմ տալիս փորձել այս բաղադրատոմսը:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լավաշով ռուլետ՝ լցոնված ձկով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք