Շերտավոր խմոր. Այս տարբերակով արագ է ստացվում և համն անկրկնելի է

Շերտավոր խմոր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Շատերը չեն սիրում պատրաստել շերտավոր խմոր, քանի որ որակյալ խմորի համար որոշակի ջանքեր են պետք գործադրել։

Առաջարկում ենք թեթև տարբերակով պատրաստել խմորը, այն միշտ հաջող է ստացվում:

Շերտավոր խմոր

Շերտավոր խմոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Մարգարին 200 գր

_Ձու 1 հատ

_Թթվասեր 100 գր

_Ալյուր 350 գր

_Մի պտղունց աղ

Շերտավոր խմոր

Պատրաստման եղանակը

_Մաղած ալյուրը մարգարինի կտորներով տրորել՝ փշրանքների վերածել:

_Դեղնուցն առանձնացնել սպիտակուցից և ավելացնել փշրանքներին, խառնել և ավելացնել թթվասերը։

_Եթե ​ թթվասեր չկա, ապա մածունը նույնպես հիանալի կլինի։

_Հունցել առաձգական և փափուկ խմոր։ Եթե ​​ալյուրի պատճառով շատ պինդ է ստացվում, կարող եք ավելացնել մի երկու գդալ թթվասեր։

_Իսկ եթե խմորը կպչում է ձեռքերին, կարելի է մի քիչ ալյուր ավելացնել։

_Խմորը դնել տոպրակի մեջ և թողնել սառնարանում 1 — 1,5 ժամ:

_Այժմ խմորը պատրաստ է և կարելի է օգտագործել։

_Կարող եք օրինակ, գրտնակել, կտրատել, թաթախել հարած սպիտակուցի մեջ, ապա շաքարավազի մեջ և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_Թխել 180 աստիճանում մինչև կարմրեն։

Շերտավոր խմոր

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շերտավոր խմոր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք