Շերտավոր կարկանդակ մսով. Այս ուտեստը համարժեք է իտալական լազանիային

Շերտավոր կարկանդակ մսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շերտավոր կարկանդակ մսով. Այս ուտեստը համարժեք է իտալական լազանիային` հյութալի մսով լցված բազմաշերտ խմորեղենը արտաքին տեսքով մի փոքր նման է, բայց համը զարմանալիորեն տարբերվում է:

Նախ և առաջ, այն ավելի համեմված է: Երկրորդ, հատուկ խմորը բազմաշերտ կարկանդակին տալիս է հատուկ հմայք: Իդեալական է կիրակնօրյա ճաշի համար, հատկապես եթե մատուցվում է կանաչիներով, պանրով և բանջարեղենով:

Դատեք ինքներդ. Պարզ խմոր, որը արագ է եփվում, վարդագույն կեղև և մեծ քանակությամբ համեղ լցոն: Ահա թե ինչպես է պետք պատրաստել այս բլիթները:

Շերտավոր կարկանդակ մսով

Շերտավոր կարկանդակ մսով. Բաղադրությունը

  • Ցորենի ալյուր 700 գ
  • Տավարի միս 400 գր
  • Սոխ 4 հատ
  • Ջուր 350 մլ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Գազար 1 հատ
  • Արեւածաղկի ձեթ 50 մլ
  • Կարագ 80 գ
  • Սեւ պղպեղ (աղացած) 0.5 թեյի գդալ

Շերտավոր կարկանդակ մսով

Շերտավոր կարկանդակ մսով. Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը մաղել: Ջրի մեջ խառնել մի գդալ աղ, ավելացնել այն ալյուրի մեջ և հունցել պինդ խմոր: Թողեք, որ հանգստանա 30 րոպե:
  2. Այս ընթացքում պատրաստեք լցոնը: Արևածաղկի յուղի և կարագի խառնուրդով տապակել սոխը և գազարը:
  3. Այնուհետև ավելացնել աղացած միսը և տապակել մինչև այն պատրաստ լինի: Վերջում աղը և պղպեղը լցնելուց հետո, ըստ ճաշակի, ավելացնել համեմը, սև պղպեղը և պապրիկան:
  4. Խմորը բաժանել 10 կտորների (9 փոքր և մեկ հատ ավելի մեծ) և դրանք գրտնակել կլոր շերտերով:
  5. Խոշոր խմորի գնդիկը գրտնակել, մեջտեղում լցնել մի փոքր լցոն, եզրերի վրա թողնելով բավական մեծ տեղ: Խմորի ավելի փոքր շրջանակը դնել լցոնի վրա, կրկին մի կտոր լցոն և դրա վրա ևս մեկ խմորաշերտ: Այսպես պետք է շարունակել մինչև փոքր շերտերն ավարտվեն: Երբ լցոնն ու խմորը վերջանան, առաջին մեծ շերտի վրա ճառագայթաձև կտրվածքներ անել և վերև տանելով ծածկել կողքերը, ստանալով վերջնական կառուցվածքը:
  6. Կարկանդակը դնել յուղված թավայի վրա և տապակել ցածր կրակի վրա երկու կողմից, կափարիչի տակ, մինչև գեղեցիկ ոսկե գույն:

Շերտավոր կարկանդակ մսով

Շերտավոր կարկանդակը մսով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք