Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով. Համեղ ու հագեցնող, թեթև ուտեստ

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով. Համեղ ու հագեցնող, թեթև ուտեստ

Այս տարի մեր թթու կաղամբը դարձել է ռազմավարական պահուստ. Այնքան շատ ենք պատրաստել, որ բանկաների վերջը չի երևում: Իհարկե, ձանձրալի է այն հենց այդպես ուտելը, կաղամբով ապուրից հոգնել ենք, իսկ վինեգրետին կողմը նայել անգամ չենք ցանկանում: Այսպիսով, պետք է մտածել, թե ինչ պատրաստել թթու կաղամբից:

Ես հարցրեցի գործընկերներիս, հարեւաններիս, ընկերուհիներիս և գտա հագեցնող, համեղ և անուշաբույր ուտեստի կատարյալ բաղադրատոմսը: Այս ուտեստը չի ձանձրացնում, եթե պարբերաբար փոփոխում եք բաղադրիչները: Հիմնականը պատրաստման տեխնոլոգիան է:

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Խոզի միս 500 գ
  • Կաղամբի կաղամբ 500 գ
  • Սոխ 170 գ
  • Սխտոր 3 պճեղ
  • Չաման 1 թեյի գդալ
  • Տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
  • Դափնու տերև 2 հատ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Արևածաղկի ձեթ` ըստ ճաշակի

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել խոզի միսը փոքր կտորներով: Կաթսայի մեջ տաքացնել բուսական յուղը և միսը տապակել մինչև կարմրի: Թեթևակի համեմել աղով և պղպեղով:
  2. Կտրել սոխը և սխտորը, բաղադրիչներն ավելացնել մսին, խառնել և տապակել ևս 2 րոպե:
  3. Ավելացնել թթու կաղամբն ու չամանը, լավ հարել ու եփել ևս մի քանի րոպե:
  4. Այժմ կրկին աղ ու պղպեղ անել, ապա ավելացնել տոմատի մածուկը և տապակել բաղադրիչները, երբեմն խառնելով, ևս մի քանի րոպե:
  5. Տաք ջուր ավելացնել այնքան, որ ամբողջ բաղադրությունը ծածկվի և դափնու տերևները գցել մեջը: Կրակը դնել ամենացածր մակարդակի վրա, ծածկել կաթսան և շոգեխաշել 40 րոպե:

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով

Շոգեխաշած թթու կաղամբը մսով պատրաստ է: Եթե ​​ձեզ դուր չի գալիս խոզի միսը, փոխարինեք այն մեկ այլ մսով: Այս բաղադրիչը կարելի է ընդհանրապես հեռացնել `բանջարեղենով համեղ կողմնակի ճաշատեսակ պատրաստելու համար: Կարտոֆիլը կամ լոբին կարող են օգնել ուտեստը ավելի հագեցնող դարձնել:

Բարի ախորժակ

 Տեսանյութ

Կաղամբով աղցան

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք