Շոգեխաշած հավ կաղամբով և կարտոֆիլով. Համեղ ընթրիք

Շոգեխաշած հավ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Շոգեխաշած հավ կաղամբով և կարտոֆիլով. Համեղ ընթրիք

Հավով և կաղամբով այս ուտեստն իմ ընտանիքի ամենասիրված կերակուրներից է: Հիշում եմ ՝ մայրս այն պատրաստում էր, երբ փոքր էինք: Այս ուտեստի համար տանը կար նույնիսկ հատուկ կաթսա: Դե, ես էլ շարունակում եմ այս ավանդույթը:

Այս եղանակով եփված հավի միսը հեշտությամբ է անջատվում ոսկորից: Այն բառացիորեն հալվում է ձեր բերանում և ծամելու կարիք չունի, քանի որ շատ լավ եփվում է: Ես խորհուրդ եմ տալիս այսօր փորձել ընտանեկան բաղադրատոմսը հավ և կաղամբ շոգեխաշելու համար:

Շոգեխաշած հավ

Շոգեխաշած հավ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • հավի ազդր 7 հատ
  • թթու կաղամբ 350 գ
  • գազար 1 հատ
  • սոխ 1 հատ
  • տոմատի մածուկ 2 ճաշի գդալ
  • դափնու տերև 3 հատ
  • պղպեղի խառնուրդ` ըստ ճաշակի
  • աղ` ըստ ճաշակի

Շոգեխաշած հավ

Շոգեխաշած հավ. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել մեծ սոխը և կտրել փոքր խորանարդիկներով: Սոխը բաժանել 3 մասի: Դրանցից մեկը լցնել ծանր հատակով կաթսայի մեջ:
  2. Գազարները քերիչով անցկացնել, նույնպես բաժանել 3 մասի: Սրանցից մի մասն ավելացնել սոխին: Բանջարեղենը համեմել աղով և պղպեղով: Կաղամբը բաժանել 3 մասի: Մի մասը լցնել բանջարեղենով կաթսայի մեջ:
  3. Բոլոր կողմերից շփել հավի ազդրերը պղպեղով և աղով: Տեղադրել 3 ազդր բանջարեղենի վրա: Դրանից հետո նույն հերթով շարել պատրաստած մթերքները, հերթագայելով ստանալ երեք շերտը:
  4. Խրել դափնու տերևները կողքերին: Տոմատի մածուկը լուծել 0,5 լիտր ջրի մեջ: Հեղուկը լցնել բանջարեղենի և հավի վրա: Ծածկել ամանը կափարիչով և եփել միջին կրակի վրա մոտ 1,5 ժամ:

Շոգեխաշած հավ

Խաշած կարտոֆիլը կատարյալ է որպես խավարտ նման ուտեստի համար: Կաղամբով շոգեխաշած հավը մատուցվում է պատրաստելուց անմիջապես հետո, դեռ տաք վիճակում: Վրան ցանել մանր կտրատած կանաչիներ:

Դուք կզարմանաք, թե որքան հեշտությամբ է միսը դուրս գալիս ոսկորից: Այն պարզապես հալվում է ձեր բերանում: Պատրաստեք, չեք փոշմանի:

Շոգեխաշած հավը կաղամբով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Հավի մսով և բանջարեղենով համեղ ուտեստ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք