Շոկոլադով սալորաչիր. Տնական համեղ ու օգտակար կոնֆետներ

Շոկոլադով սալորաչիր ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Շոկոլադով սալորաչիր. Տնական համեղ ու օգտակար կոնֆետներ

Իզուր չէ, որ շատ շոկոլադագործներ սալորաչիրը և դառը շոկոլադն անվանում են «կատարյալ քաղցր զույգ»: Այս երկու մթերքների համային համադրությունը աներևակայելի ներդաշնակ է, և դուք ինքներդ կտեսնեք:
Տեսեք բաղադրատոմսը, ես ձեզ ցույց կտամ, թե ինչպես կարելի է պատրաստել շոկոլադապատ սալորաչիր:

Այս համեղ նրբությունը ոչ մեկին անտարբեր չի թողնի: Սալորաչրի և մուգ շոկոլադի հաճելի համադրությունը չի կարող չհիացնել, կարող եք նաև զարդարել կոնֆետները սպիտակ կամ կաթնային շոկոլադով, կոկոսով կամ աղացած ընկույզներով:

Շոկոլադով սալորաչիր

Շոկոլադով սալորաչիր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սալորաչիր — 200 գրամ
  • Գետնանուշ — 2-3 ճաշի գդալ
  • Սև շոկոլադ — 100 գրամ

Շոկոլադով սալորաչիր

Շոկոլադով սալորաչիր

Շոկոլադով սալորաչիր. Ինչպես պատրաստել

  1. Եկեք սկսենք. Առաջին քայլն այն է, որ գետնանուշը բովել մինչև պատրաստ լինելը, զովացնել և մաքրել դրանք:
  2. Սալորաչիրը 1-2 րոպեով լցնել եռման ջրի մեջ: Դրանից հետո ջուրը ցամաքեցնել, թող խոնավությունը լավ արտահոսի:
  3. Հալեցնել շոկոլադը կաթսայում կամ միկրոալիքային վառարանում:
  4. Դնել ընկույզները սալորաչրի մեջ:
  5. Ընկույզով հագեցած յուրաքանչյուր սալորաչիրը թաթախել հեղուկ շոկոլադի մեջ:
  6. Պատրաստել խոհանոցային տախտակը (կամ սկուտեղը), ծածկել յուղաթղթով և վրան շարել պատրաստի կոնֆետները:
  7. Բոլոր սալորաչրերը շոկոլադի մեջ թաթախելուց հետո 1 ժամով դնել սառնարանում, որպեսզի լավ սառչեն ու կայունանան:

Շոկոլադով կոնֆետները պատրաստ են:

Շոկոլադով սալորաչիր

Խորհուրդ. Նման քաղցրավենիք պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել կաթնային կամ սպիտակ շոկոլադ, եթե ինչ-ինչ պատճառներով չեք սիրում սև շոկոլադ:

Շոկոլադով սալորաչիրը կարելի է մատուցել որպես լիարժեք աղանդեր սուրճի հետ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տնական համեղ կոնֆետներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք