Ոսպով պաշտետ պատրաստելը լավ գաղափար է, որը կօգնի սննդակարգում բուսական ծագմամբ սպիտակուցներ ընդգրկել և գոհացնել բուսակերներին:
Ոսպը հեշտությամբ կարելի է անվանել սննդանյութերի պահեստ։ Այն ոչ միայն շատ սննդարար է և պարունակում է շատ հեշտությամբ մարսվող բուսական սպիտակուցներ, այլև աներևակայելի համեղ է։
Ցավոք սրտի, մարդկանց մեծ մասը, և հատկապես երեխաները, այնքան էլ չեն սիրում այն խաշած ուտել։ Բայց այս խնդիրը հեշտությամբ կարելի է լուծել։ Պարզապես սովորական շիլայի փոխարեն ոսպի խյուս պատրաստեք, և վստահեցնում ենք, որ ոչ ոք սեղանից դուրս չի գա մինչև վերջին գդալը չուտվի։
Եվ եթե ունեք բուսակեր ընկերներ, ապա այժմ ակնկալեք, որ նրանք ավելի հաճախ այցելեն:
Ոսպով պաշտետ. Բաղադրիչներ
_Ոսպ 100 գ
_Գազար 1 հատ.
_Սխտոր 1 ատամ
_Ձիթապտղի յուղ 50 մլ
_Սամիթ 20 գ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Ոսպով պաշտետ. Պատրաստման եղանակը
_Ոսպի վրա լցնել եռման ջուր և թողնել 5-7 ժամ։ Այնուհետև քամեք հեղուկը և թողեք։
_Գազարն ու սխտորը բլենդերով մանրացրեք խյուսի նման, իսկ սամիթը դանակով կտրատեք։
_Այս ամենն ավելացնել ոսպի վրա, աղ, պղպեղ անել և աստիճանաբար ձեթ ավելացնելով, բլենդերով հարել մինչև միասեռ զանգվածի։
_Պատրաստի պաշտետը տեղափոխել փակվող տարայի մեջ և թողնել սառնարանում մինչև ամբողջովին սառչի։
Ոսպի պաշտետը կարելի է քսել հացի վրա, օգտագործել որպես միջուկ կարկանդակների կամ բլիթների համար։ Նման նախուտեստն անփոխարինելի կդառնա ծոմի կամ դիետայի ժամանակ, հարմար է նաև մարզիկների համար։ Պատրաստեք հաճույքով և մի մոռացեք կիսվել ձեր ընկերների հետ նոր բաղադրատոմսերով:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ոսպով բրնձով փլավ