Չամիչով կեքս. Հմայիչ ու նուրբ կարկանդակ սպիտակուցներով
Խոհարարական շատ բաղադրատոմսերում, հատկապես թխվածքներում, օգտագործում են ձու: Եվ շատ հաճախ դրանք բաժանում են դեղնուցների և սպիտակուցների: Կարծում եմ ձեզ հետ նույնպես պատահել է, որ ուտեստի պատրաստումից հետո այս մասերից մեկը մնում է: Բարեբախտաբար, ես գիտեմ, թե ինչպես կարելի է օգտագործել սպիտակուցները: Դրանք պետք կլինեն իմ սիրած տնական չամիչով կեքսը թխելուց:
Ստացվում է, զարմանալիորեն փխրուն խմոր, քանի որ այն հիմնականում բաղկացած է հարած ձվի սպիտակուցներից: Այն հունցելիս պետք է զգուշորեն վարվել, որպեսզի պահպանի եթերային հյուսվածքը: Չամիչից բացի կեքսին կարող եք ավելացնել շոկոլադի կաթիլներ, չոր մրգեր կամ լոռամիրգ: Ուղղակի մի անցեք չափը լցոնման առումով, այլապես խմորը կծանրանա:
Չամիչով կեքս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձվի սպիտակուցներ 6-8 հատ
- Ցորենի ալյուր 160 գ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Շաքարավազ 150 գ
- Չամիչ 80 գ
- Կարագ 100 գ
- Օսլա 1 ճաշի գդալ
- Աղ 1 պտղունց
- Վանիլին` ըստ ճաշակի
Չամիչով կեքս. Պատրաստման եղանակը
- Լվանալ չամիչը և վրան եռացրած ջուր լցնել, հեղուկը քամել 10 րոպե հետո:
- Երբ չամիչը սառչի, խառնել այն օսլայի հետ (կարելի է փոխարինել ալյուրով):
- Վերցնել 210-220 գ սպիտակուց և հարել դրանք շաքարի, վանիլի և աղի հետ միասին, մինչև ստացվի կայուն փրփուր:
- Աստիճանաբար ավելացնել հալված կարագը, հարել հարիչով:
- Խառնել ալյուրը փխրեցուցիչի հետ և աստիճանաբար ավելացնել սպիտակուցների մեջ՝ ներքևից վերև բահիկով խառնելով:
- Եթե գնդիկներ են առաջանում, դրանք նրբորեն հարել հարիչով: Ուշադիր եղեք, որ խմորը չնստի: Ավելացնել չամիչը:
- Ձևամանը յուղել և խմորը լցնել: Թխել կեքսը 40-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Եթե վերին մասը սկսի այրվել, կարող եք ծածկել փայլաթիթեղով:
Երբ թխվածքը մի փոքր սառչի, հանեք այն ձևամանից և տեղափոխեք մետաղալարով ցանցի վրա: Խմորեղենի վրա ցանել շաքարի փոշի կամ շոկոլադե գլազուր:
Նուրբ աղանդերը կդառնա ձեր սիրելիներից մեկը: Բայց զգույշ եղեք. Շատ դժվար է դիմադրել հաջորդ կտորն ուտելու գայթակղությանը:
Չամիչով կեքսը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Զոլավոր բիսկվիթ