Չամիչով կեքս. Հմայիչ ու նուրբ կարկանդակ սպիտակուցներով

Չամիչով կեքս ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Չամիչով կեքս. Հմայիչ ու նուրբ կարկանդակ սպիտակուցներով

Խոհարարական շատ բաղադրատոմսերում, հատկապես թխվածքներում, օգտագործում են ձու: Եվ շատ հաճախ դրանք բաժանում են դեղնուցների և սպիտակուցների: Կարծում եմ ձեզ հետ նույնպես պատահել է, որ ուտեստի պատրաստումից հետո այս մասերից մեկը մնում է: Բարեբախտաբար, ես գիտեմ, թե ինչպես կարելի է օգտագործել սպիտակուցները: Դրանք պետք կլինեն իմ սիրած տնական չամիչով կեքսը թխելուց:

Ստացվում է, զարմանալիորեն փխրուն խմոր, քանի որ այն հիմնականում բաղկացած է հարած ձվի սպիտակուցներից: Այն հունցելիս պետք է զգուշորեն վարվել, որպեսզի պահպանի եթերային հյուսվածքը: Չամիչից բացի կեքսին կարող եք ավելացնել շոկոլադի կաթիլներ, չոր մրգեր կամ լոռամիրգ: Ուղղակի մի անցեք չափը լցոնման առումով, այլապես խմորը կծանրանա:

Չամիչով կեքս

Չամիչով կեքս. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձվի սպիտակուցներ 6-8 հատ
  • Ցորենի ալյուր 160 գ
  • Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
  • Շաքարավազ 150 գ
  • Չամիչ 80 գ
  • Կարագ 100 գ
  • Օսլա 1 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Վանիլին` ըստ ճաշակի

Չամիչով կեքս

Չամիչով կեքս

Չամիչով կեքս. Պատրաստման եղանակը

  1. Լվանալ չամիչը և վրան եռացրած ջուր լցնել, հեղուկը քամել 10 րոպե հետո:
  2. Երբ չամիչը սառչի, խառնել այն օսլայի հետ (կարելի է փոխարինել ալյուրով):
  3. Վերցնել 210-220 գ սպիտակուց և հարել դրանք շաքարի, վանիլի և աղի հետ միասին, մինչև ստացվի կայուն փրփուր:
  4. Աստիճանաբար ավելացնել հալված կարագը, հարել հարիչով:
  5. Խառնել ալյուրը փխրեցուցիչի հետ և աստիճանաբար ավելացնել սպիտակուցների մեջ՝ ներքևից վերև բահիկով խառնելով:
  6. Եթե գնդիկներ են առաջանում, դրանք նրբորեն հարել հարիչով: Ուշադիր եղեք, որ խմորը չնստի: Ավելացնել չամիչը:
  7. Ձևամանը յուղել և խմորը լցնել: Թխել կեքսը 40-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Եթե ​​վերին մասը սկսի այրվել, կարող եք ծածկել փայլաթիթեղով:

Չամիչով կեքս

Երբ թխվածքը մի փոքր սառչի, հանեք այն ձևամանից և տեղափոխեք մետաղալարով ցանցի վրա: Խմորեղենի վրա ցանել շաքարի փոշի կամ շոկոլադե գլազուր:

Նուրբ աղանդերը կդառնա ձեր սիրելիներից մեկը: Բայց զգույշ եղեք. Շատ դժվար է դիմադրել հաջորդ կտորն ուտելու գայթակղությանը:

Չամիչով կեքսը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Զոլավոր բիսկվիթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք