Չամիչով տորթ. Փափուկ, անուշահամ քաղցրավենիք

Չամիչով տորթ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Չամիչով տորթ. Փափուկ, անուշահամ քաղցրավենիք

Թխվածքաբլիթներով օրիգինալ տորթ, որն ունի չամիչի վառ համ: Սերուցքով և խտացրած կաթով կրեմը կհամալրի շերտերը, և դուք կստանաք շատ համեղ և պարզ տորթ:

Չամիչով տորթ

Չամիչով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ձու 4 հատ

_Չամիչ 200 գր

_Շաքար 150 գր

_Կաթ 250 մլ

_Ալյուր 250 գր

_Փխրեցուցիչ 15 գր

Կրեմ պատրաստելու համար

_Յուղալի սերուցք 300 մլ

_Խտացրած կաթ 200 մլ

_Ընկույզ 100 գր

Չամիչով տորթ

Չամիչով տորթ

Չամիչով տորթ, Պատրաստման եղանակը

_Խառնել դեղնուցները չամիչի հետ, բլենդերով, մինչև հարթվի:

_Լցնել կաթը և հարել հարիչով՝ մինչև համասեռ ստացվի:

_Մաղած ալյուրը փխրեցուցիչի հետ խառնած լցնել և խառնել մինչև զանգվածը թանձրանա:

_Ծածկել ձևամանը յուղաթղթով:

_Սպիտակուցները խառնել աղի հետ և հարիչով հարել մինչև փրփրեն, ավելացնել շաքարավազը և հարել մինչև թանձր բեզե դառնա:

_Բեզեն լցնել խմորի մեջ և խառնել բահիկով:

_Խմորի մի մասը լցնել կաղապարի մեջ, երկրորդ մասը՝ մեկ այլ կաղապարի մեջ և թխել շերտերը 30 րոպե 180 աստիճանով:

_Սառեցնել թխվածը, հորիզոնական կտրել դրանք 2 շերտի:

_Ձևավորել տորթը՝ քսելով շերտերը կրեմով:

_Կրեմի համար հարել լավ սառեցված սերուցքը, ապա մաս-մաս ավելացնել խտացրած կաթը և հարել՝ մինչև հարթվի:

_Ընկույզը տապակել չոր թավայի մեջ և կտրատել:

_Կրեմով պատված տորթի վերևի մասում և կողքերին ցանել ընկույզ, այն մի քանի ժամով դնել սառնարանը սառչելու համար:

Չամիչով տորթ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Իրիսկա

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք