Չեբուրեկներ ինչպես չեբուրեկանոցում. Փքուն, շատ հյութեղ, հարուստ համով

Չեբուրեկներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Չեբուրեկներ ինչպես չեբուրեկանոցում. Փքուն, շատ հյութեղ, հարուստ համով: Այս բաղադրատոմսով ստացվում է այնպես, ինչպես ավանդական չեբուրեկանոցներում են պատրաստում:

Այս համը ոչ մի այլ բանի հետ չեք շփոթի: Ստացվում է աներևակայելի համեղ ու հագեցնող կարկանդակ:

Չեբուրեկներ

Չեբուրեկներ ինչպես չեբուրեկանոցում. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Խմոր

  • Ջուր 300 մլ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Հալված կարագ 70 գ
  • Ալյուր 500 գ

Լցոն

  • Աղացած միս 500 գ
  • Սոխ 3 հատ
  • Ջուր 100 մլ
  • Կումին
  • Չաման
  • Աղ
  • Սև պղպեղ
  • Բուսական յուղ՝ տապակելու համար

Չեբուրեկներ

Չեբուրեկներ

Չեբուրեկներ ինչպես չեբուրեկանոցում. Պատրաստման եղանակը

  1. Վերցնել տաք ջուր, դրա մեջ մի թեյի գդալ աղ լուծել: Ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել աղ լուծած ջուրը, լցնել հալված կարագը:
  2. Ձեռքով խմոր հունցել, ապա ծածկել ամանը և թող այն կափարիչի տակ մնա 10 րոպե: Դրանից հետո հանել և նորից լավ հունցում:
  3. Այժմ անցնենք լցոնի պատրաստմանը: Դրա համար սոխը փոքր կտորներով կտրատել, լցնել բլենդերի մեջ և մանրացնել:
  4. Հիմա վերցնել աղացած միսը, խառնել սոխի հետ, ավելացնել ջուր, չաման, սև պղպեղ, աղ: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
  5. Պատրաստ խմորը բաժանել հավասար մասերի, յուրաքանչյուր մասը բացել բլիթի նման, լցնել լցոնը մի կեսի վրա, վերևից ծածկել խմորի մյուս կեսով և զիգզագ դանակով կտրել խմորի եզրերը:
  6. Առատ կերպով բուսական յուղ լցնել թավայի մեջ, դնել վառարանի վրա, լավ տաքացնել և դրա մեջ տապակել չեբուրեկները մինչև ոսկե դարչնագույնը:

Չեբուրեկներ

Չեբուրեկները պատրաստ են: Խրթխրթան, պայծառ և շատ հյութալի համեղ կարկանդակներ են ստացվում, քանի որ խմորը լավ է համակցվում լցոնման հետ:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Փքուն ալադիների պատրաստումը

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք