Չիչխանի մուրաբա ձմռան համար

Չիչխանի մուրաբա ՊԱՀԱԾՈՆԵՐ

Չիչխանի մուրաբա ձմռան համար

Չիչխանը միակ հատապտուղն է, որը ջերմային մշակման ընթացքում չի կորցնում իր օգտակար նյութերը, ուստի դրանից պատրաստված մուրաբան նույնքան օգտակար է, որքան թարմ վիճակում: Բացի այդ, նման պատրաստուկը հիանալի պահվում է նորմալ սենյակային պայմաններում` առանց սառնարանի:

Չիչխանի մուրաբա

Չիչխանի մուրաբա ձմռան համար. Բաղադրությունը

  • Չիչխան 1 կգ
  • Շաքար 1 կգ

Չիչխանի մուրաբա

Չիչխանի մուրաբա

Չիչխանի մուրաբա ձմռան համար. Պատրաստման եղանակը

  1. Տեսակավորել հատապտուղները, հեռացնել ավելորդ ճյուղիկներն ու տերևները, եթե այդպիսիք կան:
  2. Լվանալ չիչխանը, լցնել մաղի վրա և չորացնել:
  3. Հատապտուղները լցնել հաստ հատակով ամանի մեջ. Այդպիսի սպասքը լավագույնս համապատասխանում է մուրաբա պատրաստելուն. Այն հավասարապես տաքանում է և, որպես կանոն, հատապտուղների զանգվածը չի այրվում:
  4. Ծածկել հատապտուղները շաքարով և մի քանի ժամ թողեք հյութը դուրս տալու համար: Չիչխանը բավականաչափ փափուկ հատապտուղ է, ուստի այն արագորեն է հյութ արձակում, բառացիորեն մի քանի ժամվա ընթացքում, բայց կարող եք թողնել, որ ներծծվի մեկ գիշերվա ընթացքում:
  5. Այս փուլում կծու մուրաբաների սիրահարները կարող են շաքարավազին ավելացնել մի քանի սիրված համեմունքներ. Վանիլային պատիճ, դարչինի փայտ, մի քանի մեխակ կամ անիսոնի աստղ — այս ամենը բավականին տեղին կլինի, պարզապես եփելու վերջում մի մոռացեք դուրս բերել հատապտուղների զանգվածից: Կարող եք ավելացնել այս համեմունքները նաև աղացած վիճակում` բառացիորեն մեկ պտղունց յուրաքանչյուրից:
  6. Հատապտուղների զանգվածը եռացնել, եփել 5 րոպե, հետո այն հանել կրակից և դնել սառնարան: Դրանից հետո կրկին եռացնել, եփել 5 րոպե և հանել կրակից:
  7. Ստերիլացնել բանկաները ցանկացած հարմար եղանակով: Ես նրանց մեջ մի քիչ ջուր լցրերցի և 5 րոպեով դրեցի միկրոալիքային վառարանում: Բայց դուք կարող եք դրանք ստերիլիզացնել ջեռոցում կամ գոլորշու վրա: Կափարիչները բավական է միայն եռացնել:
  8. Լցնել մուրաբան բանկաների մեջ:
  9. Ամուր փակելուց հետո ծածկել ծածկոցով կամ փաթաթել: Նման պահածոյի համար ստերիլիզացում չի պահանջվում:

Չիչխանի մուրաբա

Ձմռան համար չիչխանի մուրաբան պատրաստ է:

Այն ոչ միայն համեղ է, այլև շատ առողջարար:

Բարի ախորժակ!

Մուրաբան կարող է լցվել բանկաների մեջ անմիջապես տաք կամ արդեն հովացած: Բայց, եթե այն սառն եք լցնում, ապա կստացվի ավելի թանձր:

Ելակի Մուրաբա կոնյակով առանց եփելու Ելակը

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք