Պահքի թխվածքաբլիթներ. Խնձորով և ընկույզով եթերային նուրբ բլիթները կօգնեն մոռանալ բուրավետ կեքսերի մասին

Պահքի թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պասի շրջանում կարևոր են Պահքի թխվածքաբլիթներ պատրաստելու բաղադրատոմսերը, քանի որ սկսելով ծոմ պահել՝ մարդիկ ձգտում են մաքրել ոչ միայն մարմինը, այլև հոգին։ Ահա թե ինչու է այդքան կարևոր սննդի մեջ գայթակղություններից զերծ մնալը։

Սովորաբար հացաբուլկեղենը ներառում է ձու և կարագ, որոնք կենդանական ծագման արտադրանք են: Ինչպես միսը, դրանք չեք կարող ուտել ծոմ պահելու ժամանակ: Բայց այս բաղադրատոմսը կօգնի ձեզ համեղ ուտել առանց կանոնները խախտելու: Ի վերջո, խնձորի միջուկով խմորիչ բլիթները խելահեղ համեղ են և չեն զիջում այլ խմորեղեններին։ Եվ բարի ավանդույթի համաձայն՝ այս դելիկատեսի պատրաստումը ձեզանից նվազագույն ջանք կպահանջի։

Միջուկի համար քաղցր և թթու խնձորները լավագույնս են համապատասխանում: Շաքարի քանակը կախված կլինի մրգի տեսակից և ձեր անձնական նախասիրություններից: Դուք կարող եք վերցնել ցանկացած ընկույզ:

Պահքի թխվածքաբլիթներ
Պահքի թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 550 գ

_Ջուր 300 մլ

_Շաքարավազ 115 գ

_Արևածաղկի ձեթ 75 մլ

_Խմորիչ 20 գ

_Աղ 0,25 թ.գ

_Վանիլին 1,5 գ

_Խնձոր 500 գ

_Ընկույզ 120 գ

Պահքի թխվածքաբլիթներ Պահքի թխվածքաբլիթներ
Պահքի թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

Եռացնել ջուրը, սառեցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի և ավելացնել թարմ խմորիչ, 10 գ շաքարավազ և 100 գ ալյուր։ Խառնել մինչև հարթվի լինի, ծածկել թաղանթով և թողնել 15 րոպե։

_Մաքրած խնձորները կտրատել փոքր խորանարդիներով և դնել թավայի մեջ, վրան ցանել 50 գ շաքարավազ, խառնել և ծածկել։

_Եփել միջին ջերմության վրա մինչև փափկի: Այնուհետև գոլորշիացնել խոնավությունը՝ հանելով կափարիչը: Ավելացնել 75 գ մանր կտրատած ընկույզ, խառնել և վերցնել կրակից։

_Թթխմորի մեջ լցնել մնացած շաքարավազը, ալյուրը խառնել աղի և վանիլինի հետ և նույնպես լցնել ամանի մեջ։

_Խառնել, լցնել ձեթը և հունցել խմորը։ Գործընթացը կտևի 15 րոպե։

_Խմորը ծածկել թաղանթով և դնել տաք տեղում 45 րոպե։

_Խմորը կտրատել 12 մասի, գնդիկներ անել, դրանք գրտնակել օվալաձև բլիթներով և մի ճաշի գդալ խնձոր դնել կենտրոնում:

_Բլիթի եզրերը վերևում միացնել և կարկանդակ ձևավորել, թեթև սեղմելով ներքև։

_Այժմ կարկանդակը ծալել մեջտեղից և ամրացնել անկյունները, նորից սեղմել ներքև՝ բլիթին ավելի հարթ ձև տալու համար:

_Սուր դանակով կամ մկրատով յուրաքանչյուր կողմից երկու փոքր կտրվածք արեք։

_Ջեռոցի տապակի վրա դնել յուղաթուղթ և յուղել այն արևածաղկի ձեթով:

_Բլիթները շարել, ծածկել սրբիչով և թողնել 15 րոպե։

_Խմորեղենն ավելի վարդագույն դարձնելու համար թունդ սև թեյ եփել և այն քսել բուլկիների մակերեսին: Վրան շաղ տալ մնացած ընկույզները։

_Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել բուլկիները 25 րոպե։

Պահքի թխվածքաբլիթներ Պահքի թխվածքաբլիթներ Պահքի թխվածքաբլիթներ

Շնորհիվ այն բանի, որ խմորը շատ լավ է բարձրանում, խնձորով Պահքի թխվածքաբլիթները քնքուշ է և շատ փարթամ։ Խնձորի և ընկույզի համադրությունը վաղուց դասական է դարձել խոհարարության մեջ: ԵՎ իհարկե դարչինը կարող է բարելավել այս համը։

Թխեք և վայելեք հաճույքով!

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք