Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ. Համեղ ու փխրուն թխվածքը կհիացնի բոլոր համտեսողներին իր ախորժելի գայթակղիչ տեսքով

Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ. Աղանդերը պատրաստվում է առանց ձվի, կարագի և կաթի, մի խոսքով, առանց այն ամենի, ինչ ենթադրում է սովորական խմորեղենը։ Բայց վերջնական արդյունքը գերազանցում է բոլոր սպասելիքները:

Ձեզ անհրաժեշտ կլինի 22 սմ տրամագծով բաժանվող ձևաման, բացարձակապես ցանկացած հյութ հարմար է թե միջուկի և թե թխվածքաբլիթի համար։ Բաղադրատոմսում նշվում են տարբեր տեսակի հյութեր, որպեսզի համն ավելի հագեցած լինի։ Միջուկի մեջ շաքարավազի քանակը կարգավորեք՝ ելնելով հյութի քաղցրությունից։

Գաղափար. շոկոլադե միջուկ ստանալու համար օգտագործեք սալորաչրի հյութ՝ միջուկով: Խառնել 1,5–2 ճաշի գդալ կակաոյի փոշի և եփել ավելին, ինչպես նշված է բաղադրատոմսում:

Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ
Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ. Բաղադրիչներ

_Բալի հյութ 400 մլ

_Նարնջի հյութ 600 մլ

_Արևածաղկի ձեթ 120 մլ

_Սոդա 1 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 200 գ

_Աղ 1 պտղունց

_Ցորենի ալյուր 500–520 գ

_Եգիպտացորենի օսլա 65 գ

_Բալի մուրաբա՝ ըստ ճաշակի

_Կոկոս՝ ըստ ճաշակի

Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ

Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստել միջուկի պուդինգը։ Հաստ պատերով տարայի մեջ խառնել նարնջի հյութը, 50 գ շաքարավազը և եգիպտացորենի օսլան։

_Կաթսան դնել մարմանդ կրակի վրա։ Անընդհատ խառնելով տաքացնել, մինչև թանձրանա և հայտնվեն առաջին փուչիկները։

_Հեռացնել պուդինգը կրակից և անմիջապես ծածկել կպչուն թաղանթով, որպեսզի մակերեսին կեղև չառաջանա:

_Պատրաստել խմորը։ Խորը ամանի մեջ խառնել մնացած շաքարը, աղը, բալի հյութը, արևածաղկի ձեթը։

_Մաղած ալյուրը մաս-մաս ավելացնել, վերջում ավելացնել սոդան։ Խառնել զանգվածը մինչև հարթ լինի։

_Բացվող ձևամանի հատակը ծածկել յուղաթղթով, լցնել խմորը:

_Միջուկը լցնել դրա կենտրոնում։

_Ձևամանը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45-50 րոպեով։

_Պատրաստի թխվածքը թողնել ձևամանի մեջ սառչի։

Պահքի կարկանդակ Հրաբուխ

Ամբողջությամբ սառած թխվածքը 6-8 ժամով դնել սառնարանում։ Մատուցելուց առաջ կարկանդակի եզրերին քսել տաք ջեմ և ցանել կոկոսի փաթիլներ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սալորով բիսկվիթ

Խնդրում ենք Գնահատեք