Պահքի կարկանդակ ջեմով. Քերովի կարկանդակ հանգստյան օրերի վայելքի համար

Պահքի կարկանդակ ջեմով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Պահքի կարկանդակ ջեմով. Քերովի կարկանդակ հանգստյան օրերի վայելքի համար

Անկեղծ ասած, ես այնքան էլ սեր չունեմ տնական տորթերի հետ: Չէ, իրականում սիրում եմ դրանք ​​ուտել, բայց թխել՝ բոլորովին: Իմ ընտանիքը գիտի այդ մասին: Հետևաբար, նրանք նույնիսկ չեն պնդում, որ ես թխեմ բարդ խմորեղեններ: Այնուամենայնիվ, կարկանդակը ջեմով պետք է սեղանին լինի ամեն շաբաթ օր:

Ես չեմ պատրաստում նման կարկանդակ ըստ դասական բաղադրատոմսի: Ինչպես գիտեք, այս խմորեղենը պատրաստվում է պարզ, շաքարավազով խմորով: Բայց դրանում շատ կարագ է օգտագործվում: Իսկ ես պատրաստում եմ պակաս յուղալի, քերած կարկանդակ ջեմով: Դա շատ ավելի մատչելի է իմ ընտանիքի բյուջեի համար:

Պահքի կարկանդակ ջեմով

Պահքի կարկանդակ ջեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 400 գ
  • Շաքար 150 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
  • Ջուր 100 մլ
  • Վանիլային շաքար 10 գ
  • Փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ
  • Հաղարջի ջեմ 250 գ
  • Աղ 1 պտղունց

Պահքի կարկանդակ ջեմով

Պահքի կարկանդակ ջեմով. Քերովի կարկանդակ հանգստյան օրերի վայելքի համար

Պահքի կարկանդակ ջեմով. Պատրաստման եղանակը

  1. Սկսենք խմորից: Ալյուրը և փխրեցուցիչը մաղել խորը ամանի մեջ: Դրանց մի պտղունց աղ ավելացնել: Ամբողջը միասին խառնել:
  2. Արևածաղկի ձեթը լցնել չոր խառնուրդի մեջ: Ամեն ինչ խառնել պատառաքաղով: Խմորի փշրանքներ պետք է ձևավորվեն: Առանձին տարայի մեջ խառնել սպիտակ շաքարավազը և վանիլային շաքարը:
  3. Այդ խառնուրդի վրա լցնել տաք ջուր և խառնել մինչև ամբողջովին լուծվի: Քաղցր ջուրը լցնել ալյուրի մեջ: Ձեռքով հունցել պինդ խմոր: Այն պետք է չկպչի ձեռքերին:
  4. Պատրաստի խմորը բաժանել 2 մասի (մոտավորապես 1: 3): Խմորի կտորները գնդել: Փոքր գնդիկը փաթաթել պոլիէթիլենով և դնել սառնարանում 45 րոպե:
  5. Խմորի ավելի մեծ կտորը տարածել թխելու կաղապարի վրա, ձևավորել կողմեր: Ձևամանը դնել սառնարանը:
  6. Որոշ ժամանակ անց ջեմը քսել խմորի վրա:
  7. Խմորի սառեցված մասը քերել ջեմի վրա խոշոր քերիչով: Այն հավասարապես տարածել լցոնման վրա:
  8. Թխել կարկանդակը 30-35 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  9. Թող պատրաստի կարկանդակը սառչի կաղապարի մեջ և մատուցեք:

Չնայած այն բանին, որ կարկանդակը պատրաստվում է մատչելի մթերքներից, այն ստացվում է փափուկ, փխրուն և շատ քնքուշ:

Պահքի կարկանդակ ջեմով

Պահքի կարկանդակը ջեմով պատրաստ է: Ցանկացած քաղցր և թթու ջեմ հարմար է որպես միջուկ: Այս բաղադրատոմսով քերած կարկանդակը ստացվում է շատ նուրբ է համով, իսկ հյուսվածքով՝ փխրուն:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Զատկի կուլիչ Կրաֆին

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք