Պանրով բլիթներ. Խմորիչով խմորով համեղ ուտեստ

Պանրով բլիթներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պանրով բլիթներ. Խմորիչով խմորով համեղ ուտեստ:

Այս ուտեստը շատ տարածված է եվրոպական մի շարք երկրներում: Սրանք համեղ կարկանդակներ են, որոնց խմորը հունցվում է ջրով: Նրանք կարող են լինել տարբեր լցոնումներով: Ինձ շատ է դուր եկել պանրով ​​տարբերակը:

Բաղադրատոմսը գտա մայրիկիս հին խոհարարական գրքում: Ինձ անհրաժեշտ ամեն ինչ սառնարանում կար, ուստի սկսեցի խմոր հունցել: Լցոնի համար խառնեցի երկու տեսակի պանիր` կոշտ և հալված: Դա բավականին լավ համ է տալիս: Փափուկ խմորն ու հյութալի միջուկն այս բլիթները դարձնում են սեղանի վրա ողջունելի ուտեստ:

Պանրով բլիթներ

Պանրով բլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ջուր 150 մլ
  • Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
  • Խմորիչ 3.5 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 6 ճաշի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 275 գ
  • Կոշտ պանիր 100 գ
  • Սամիթ 0,5 փունջ
  • Ձու 1 հատ
  • Աղ 1 թեյի գդալ

Պանրով բլիթներ

Պանրով բլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը մաղել: 100 գ խառնել խմորիչի հետ, մնացածը` աղի հետ: Շաքարը լուծել տաք ջրի մեջ և ավելացնել խմորիչով խառնուրդը և 1 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ:
  2. Փոքր բաժիններով ավելացնել մնացած ալյուրը և հունցել փափուկ խմոր: Այն չպետք է կպչի ձեռքերին: Յուղել ամանը 1 ճաշի գդալ յուղով, խմորը դնել մեջը, փայլաթիթեղով ծածկել և խմորը թողնել 2,5 անգամ մեծանա:
  3. Պանիրը խոշոր քերիչով անցկացնել: Կտրտել սամիթը, մի փոքր տրորել այն մի պտղունց աղով, մինչև հյութը դուրս գա և ավելացնել պանիրին: Ավելացնել ձուն, աղ անել և խառնել:
  4. Խմորը հունցել և բաժանել 4 մասի: Ալյուրը ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա և յուրաքանչյուր կտոր գրտնակել 15 սմ տրամագծով բլիթ: Դնել միջուկը մի կեսի վրա:
  5. Ծածկել միջուկը խմորի մյուս կեսով և ամրացնել եզրերն իրար, ապա սեղմել պատառաքաղի ատամներով: Ծածկել սրբիչով և թող մնա 20 րոպե:
  6. Տաքացնել արևածաղկի ձեթը թավայի մեջ և տապակել բլիթները ցածր կրակի վրա,փակ կափարիչի տակ, մոտ 10 րոպե յուրաքանչյուր կողմում: Պատրաստի բլիթները դնել թղթե սրբիչների վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:

Պանրով բլիթներ

Այս կարկանդակները լավ են բոլոր առիթների համար: Սա հագեցնող նախաճաշ է, արագ խորտիկ աշխատավայրում և դպրոցում, կարող է հացի համեղ փոխարինող լինել:

Սրանց համար սխտորով թթվասերի սոուս եմ պատրաստում, մեզ դա շատ է դուր գալիս: Հուսով եմ` ձեզ նույնպես դուր կգա:

Պանրով բլիթները պատրաստ են

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ թխվածքաբլիթներ նախաճաշի համար

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք