Պանրով լցոնված կոտլետներ. Նրբահամ ուտեստ պարզ ու մատչելի մթերքներից

Պանրով լցոնված կոտլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պանրով լցոնված կոտլետներ. Նրբահամ ուտեստ պարզ ու մատչելի մթերքներից

Ես հաճախ եմ նկատել, որ իրականում շատ համեղ ուտեստներ են ստացվում ամենապարզ բաղադրատոմսերից: Բացի այդ, հավի կոտլետի բաղադրատոմսը կարելի է գտնել տարբեր երկրների ավանդական ուտեստներով խոհարարական գրքերում:

Պանրով լցոնված կոտլետներ

Սերուցքային միջուկով և փխրուն կեղևով նուրբ մսագնդիկը հաճախ համեմատվում է կիևյան կոտլետների հետ: Բայց գիտակները անմիջապես կնկատեն տարբերությունը: Այնպես որ, եթե դուք մսի այս ուտեստի սիրահարների ակումբում եք, ապա անպայման պետք է փորձեք այս կոտլետները:

Պանրով լցոնված կոտլետներ

Պանրով լցոնված կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Աղացած հավի միս 800 գ
  • Բոքոն հաց 60 գ
  • Կաթ 150 մլ
  • Կոշտ պանիր 200 գ
  • Կարագ 100 գ
  • Չորահաց 150 գ
  • Արևածաղկի ձեթ 400 մլ
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

Պանրով լցոնված կոտլետներ

Պանրով լցոնված կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Հացը թաթախել կաթի մեջ: Առանձին քերել պանիրը և սառեցրած կարագը խոշոր քերիչով, խառնել:
  2. Ստացված զանգվածը բաժանել 12 մասի և յուրաքանչյուրից փոքրիկ երշիկ ձևավորել:
  3. Քամել հացը և լցնել աղացած մսով ամանի մեջ, ավելացնել աղ և պղպեղ, այնուհետև լավ խառնել, մինչև որ համասեռ դառնա:
  4. Աղացած միսը նույնպես բաժանել 12 մասի: Պատրաստել բլիթ, պանրի երշիկը դնել մեջտեղում և փաթաթել մսի մեջ: Պետք է ստացվի երկարավուն կոտլետ:
  5. Կոտլետները թաթախել պաքսիմատի մեջ:
  6. Կաթսայի մեջ տաքացնել արևածաղկի ձեթը 190 աստիճան ջերմաստիճանում և կոտլետները պատրաստել մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  7. Ձեթից հանելուց հետո տեղափոխել փայլաթիթեղով կամ յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի մեջ և թխել 180 աստիճանով 10 րոպե:
  8. Կոտլետները կարելի է տապակել նաև սովորական թավայի մեջ: Բայց այս դեպքում լցոնը հաճախ դուրս է հոսում: Խորը տապակած պատրաստումն է, որ ձևավորում է այդ շատ փխրուն կեղևը:

Պանրով լցոնված կոտլետներ

Պանրով լցոնված կոտլետները պատրաստ են: Սովորաբար մատուցվում են կարտոֆիլի պյուրեով: Չնայած բրնձով և բանջարեղենով դա ոչ պակաս համեղ կլինի:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կիևյան կոտլետներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք