Պանրով և երշիկով խորտիկ. Ոսկեգույն փչակները համեղ նախուտեստ են, որ շատ արագ են պատրաստվում
Անսովոր համեղ է ստացվող ուտեստի հիմքը շերտավոր խմորն է: Պարտադիր չէ ինքնուրույն պատրաստել շերտավոր խմոր, պարզապես կարելի է այն գնել խանութից՝ ֆանտաստիկ շերտիկներ կստացվեն:
Այնուհետև անցեք այս ուտեստի համար հավելումների ընտրությանը: Մի վախեցեք փորձարկումներից:
Կարող եք նախուտեստ պատրաստել բաղադրատոմսում նշված բաղադրիչներով, կամ բանջարեղեն ավելացնելով։ Բուլղարական պղպեղը, լոլիկն ու թթու վարունգը հիանալի հավելում կլինեն այս ուտեստին:
Պանրով և երշիկով խորտիկ. Բաղադրիչներ
_Շերտավոր խմորիչ խմոր 500 գ
_Ապխտած երշիկ 300 գ
_Պանիր 250 գ
_Կոշտ պանիր 200 գ
_Ձու 3 հատ
Պանրով և երշիկով խորտիկ. Պատրաստման եղանակը
_Ապխտած երշիկը մանր խորանարդիկներով կտրատել։
_Առանձին տարայի մեջ միացրեք պանիրն ու 2 ձուն։ Մանրացնել դրանք պատառաքաղով մինչև հարթվի:
_Կոշտ պանիրը մանր քերիչով քերել։
_Շերտավոր խմորը բարակ շերտով գրտնակել։ Կտրեք այն նույն չափի 4 կտոր, որոնց եզրերը պետք է հավասարեցնել։
_Խմորին քսել պանրային զանգված, կտրատած երշիկ լցնել ու քերած պանիր ցանել։
_Խմորի եզրերը շրջել ու ծալում։
_Կարկանդակները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։ Քսել դրանց վրա հարած ձու։
_15-20 րոպեով դնել 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Այժմ սեղանին կարելի է մատուցել կարմրավուն փչակներ։
Եթե ցանկանում եք այս նախուտեստն ավելի գունեղ դարձնել, ապա միջուկին կարող եք ավելացնել խաշած եգիպտացորեն կամ ոլոռ։ Սրանից միայն կշահեն ուտեստի թե՛ տեսքը, թե՛ համը։ Եվ հիշեք, որ պատրաստի փչակները հիանալի գաղափար են ինչպես նախաճաշի, այնպես էլ արագ խորտիկի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խաչապուրի թավայի մեջ