Պասային տնական մայոնեզ. Եթե շատ եք սիրում մայոնեզ բայց պահքի օրերին չեք կարող ձեզ նման շքեղություն թույլ տալ

Պասային տնական մայոնեզ ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այս անգամ ձեզ ենք առաջարկում Պասային տնական մայոնեզ պատրաստելու թերևս ամենահաջող և առողջարար տարբերակը։ Այն կհամապատասխանի բոլոր, առանց բացառության, համեղ ուտելու սիրահարներին, նույնիսկ ծոմ պահելու ժամանակ, քանի որ այն չի պարունակում կենդանական ծագման բաղադրիչներ։ Ավելին, այն պատրաստվում է ամենաօգտակար կտավատի ալյուրի հիման վրա։

Այսօր համացանցի յուրաքանչյուր անկյուն լի է մայոնեզի վնասակարության մասին տեղեկություններով։ Հայտնի ֆրանսիական սոուսը խորհուրդ է տրվում փոխարինել բուսական յուղով, թթվասերով կամ բնական մածունով։ Բայց ի՞նչ անել, եթե չես ուզում և չես կարող առանց այս ապրանքի: Պատասխանը պարզ է՝ մի վախեցեք և ինքներդ պատրաստեք։

Պասային տնական մայոնեզ
Պասային տնական մայոնեզ. Բաղադրիչներ

_Կտավատի ալյուր 2 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 125 մլ

_Ջուր 60 մլ

_Կիտրոնի հյութ 2 ճաշի գդալ

_Մանանեխ 1,5 թեյի գդալ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Շաքար՝ ըստ ճաշակի

Պասային տնական մայոնեզ

Պասային տնական մայոնեզ. Պատրաստման եղանակը

_Կաթսայի մեջ լցնել կտավատի ալյուրը, լցնել ջուրը, դնել դանդաղ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով, զանգվածը հասցնել խտության։

_Այնուհետև կաթսան հանել կրակից և պարունակությունը սառեցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճան։

_Աղ անել խառնուրդին, ավելացնել քաղցրացուցիչը և սկսել հարել։

_Աստիճանաբար զանգվածին ավելացնել 1 ճաշի գդալ արևածաղկի ձեթ.

_Շարունակել հարել զանգվածը մինչև հարթ լինի, այնուհետև լցնել կիտրոնի հյութը, ավելացնել մանանեխն ու համեմունքները՝ ըստ ճաշակի, խառնել և վերջ:

Պասային տնական մայոնեզ

Պահքի սոուսը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տնական մայոնեզ

Խնդրում ենք Գնահատեք