Պարզ Թխվածքաբլիթներ. Նախկինում նման թխվածքաբլիթներ մատուցվում էին հարուստների և ազնվական մարդկանց սեղաններին

Պարզ Թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Նախաճաշի համար թխեք Պարզ Թխվածքաբլիթներ խմորիչով խմորով:

Շերտավոր խմորը հայտնագործվել է 1645 թվականին։ Այն սովորականից տարբերվում է իր համով, քաղցրությամբ և փափուկ հյուսվածքով։ Այդ ժամանակից սկսած հրուշակագործները սկսեցին դրա փորձարկումները թխվածքների և աղանդերի ոլորտում:

Պարզ Թխվածքաբլիթներ

Պարզ Թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ հավի ձու — 2 հատ

_ աղ — 1 պտղունց

_ կարագ — 140 գ

_ վանիլին — 1 պտղունց

_ շաքարավազ — 60 գ

_ ալյուր — 380 գ

_ կաթ — 50 մլ

_ խմորիչ — 15 գ

Պարզ Թխվածքաբլիթներ Պարզ Թխվածքաբլիթներ

Պարզ Թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_ Կաթը տաքացնել 40-45 աստիճան։ Լցնել ամանի մեջ, ավելացնել մեկ ճաշի գդալ հատիկավոր շաքարավազ և խմորիչ։

_ Բաղադրիչները խառնել մինչև կաթի մեջ ամբողջությամբ լուծվեն, այնուհետև 15 րոպե թողեք տաք տեղում՝ խմորիչ հեղուկը ակտիվացնելու համար:

_ Մաքուր ամանի մեջ միացնել շաքարավազը, կարագը, աղը և վանիլինը։ Բաղադրիչները հարել բլենդերով 3-4 րոպե մինչև կրեմի նման դառնալը։

_ Ձվերը հերթով կոտրել կրեմի զանգվածի մեջ, հարել մինչև հարթվի:

_ Երբ խմորիչը աշխատի կաթի հետ, սա նշան է, որ կարող եք հեղուկն ավելացնել կարագի մեջ: Շարունակել հարել բլենդերով՝ ստանալով համասեռ զանգված։

_ Կրեմի զանգվածի մեջ մաս-մաս լցնել մաղած ալյուրը, նախ խառնել բահիկով, ապա ձեռքերով խմորի զանգված ստանալ։

_ Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստությամբ ուղղանկյուն շերտով, ամբողջ մակերեսին հավասարաչափ բաշխելով՝ ցանել շաքարավազ։

_ Շերտը կտրատել երկարավուն կտորներով, դասավորել նախապես յուղաթղթով ծածկված  ջեռոցի տապակի վրա։ Թխվածքաբլիթները թաղանթի տակ ծածկված թողնել 15 րոպե։

_ Այդ ընթացքում ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թխել թխվածքաբլիթները 15 րոպե:

Պարզ Թխվածքաբլիթներ

Ցանկության դեպքում խմորին թխելուց առաջ կարելի է դարչին ցանել, աղանդերն ավելի բուրավետ կդառնա:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մեղրով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք