Պարզ կաղամբով կարկանդակ պատրաստելու համար արագ կտրատում ենք կաղամբը և 2 րոպեում շաղախել խմորը: Այս կարկանդակը պատրաստելը շատ հեշտ է:
Սա բավականին մատչելի բաղադրատոմս է, որը պետք է լինի յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու զինանոցում: Այն օգտակար կլինի մեծ բյուջեի բացակայության դեպքում: Նման էժան և սրտանց ընթրիքը հիանալի գտածո է:
Կարկանդակը փարթամ և գեղեցիկ դարձնելու համար խորհուրդ ենք տալիս օգտագործել 20 x 20 սմ տրամագծով թխման աման, որի մեջ այն բավականին բարձր կստացվի։ Պատրաստելու համար իդեալական են և՛ քառակուսի, և՛ կլոր ձևամանները։

Պարզ կաղամբով կարկանդակ. Բաղադրիչներ
_ Սպիտակ կաղամբ 400 գ
_ Ցորենի ալյուր 150 գ
_ Կեֆիր 200 գ
_ Արևածաղկի ձեթ 50 գ
_ Շաքարավազ 1 ճ.գ
_ Փխրեցուցիչ 1 ճ.գ
_ Աղ՝ ըստ ճաշակի
_ Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_ Պապրիկա ըստ ճաշակի
_ Ձու 3 հատ
_ Կարագ 40 գ

Պարզ կաղամբով կարկանդակ. Խոհարարություն
_ Կաղամբը կտրատել, լավ տրորել: Վրան ավելացնել աղ, սև պղպեղ և աղացած պապրիկան, ամեն ինչ լավ խառնել։
_Խմորի համար խորը տարայի մեջ մանրակրկիտ խառնել մածունն ու 1 ձուն։
_ Լցնել ցորենի ալյուրը, փխրեցուցիչը, շաքարավազը և 0,5 թեյի գդալ աղ:
_ Ավելացնել մածուն, արևածաղկի ձեթ և ձու, բաղադրիչները խառնել։
_ Առանձին ամանի մեջ միացնել հալած կարագը 2 ձվի և 1 պտղունց աղի հետ: Ամեն ինչ հարել հարիչով։
_ Թխելու կաղապարը կարագով յուղել և ալյուր ցանել։
_ Լցնել խմորի մեծ մասը: Վրան տարածել կաղամբը՝ մի փոքր սեղմելով։
_ Ամեն ինչ ծածկել կարագով ձվի զանգվածով։ Այնուհետև լցնել մնացած խմորը՝ հավասարաչափ բաշխելով։ 45 րոպեով ուղարկում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց։
_ Համեղ ու հագեցնող ուտելիքի սիրահարները անպայման կգնահատեն փարթամ կաղամբով կարկանդակը։
Ցանկության դեպքում կարող եք էլ ավելի հետաքրքիր դարձնել այս ուտեստի համը։ 120 գ կոշտ պանիրը քերել և խառնել մանրացրած կաղամբի հետ։ Այս հավելումով միջուկը շատ ավելի համեղ կդառնա։
Բարի ախորժակ: