Պարզ հաց կաթով. Նախաճաշին անուշահոտ տոստեր և համեղ սենդվիչներ պատրաստելու համար հարկավոր չէ խանութ վազել հացի համար

Պարզ հաց կաթով ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Դուք կարող եք ինքներդ թխել Պարզ հաց կաթով: Սա առանձնապես դժվար չի լինի, եթե իմանաք, թե որքան պարզ գործողություններ է պետք անել։

Եթե ​​ցանկանում եք հացը հնարավորինս երկար պահել թարմ վիճակում, կարող եք սառեցնել այն։ Դա անելու համար սառած հացը կտրատեք մասերի: Այնուհետև դրանք դրեք պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ և դրեք սառնարանում։

Անհրաժեշտության դեպքում հանեք հացը: Տաքացրեք այն միկրոալիքային վառարանում, տոստերում կամ թավայի մեջ: Կթվա թե հացը կարծես հենց նոր է դուրս եկել ջեռոցից:

Պարզ հաց կաթով
Պարզ հաց կաթով. Բաղադրիչներ

_Կաթ 300 մլ

_Ցորենի ալյուր 450 գ

_Խմորիչ 6 գ

_Աղ 1,5 թեյի գդալ

_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ

_Խմորիչ 6 գ

_Կարագ 40 գ

Պարզ հաց կաթով

Պարզ հաց կաթով. Խոհարարություն

_Տաք կաթի մեջ լուծել խմորիչը և շաքարավազը։ Մանրակրկիտ խառնել և թողնել 10 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։

_Ավելացնել աղ և փափկած կարագ։ Ավելացնել մաղած ցորենի ալյուրը։

_Միասեռ խմոր հունցել և հավաքել գնդով։ Հունցել սեղանի վրա, մինչև հարթ լինի:

_Խմորը դնել ամանի մեջ, ծածկել ու 1,5 ժամով դնել տաք տեղում։

_Այժմ խմորը հունցել, կրկին ծածկել և թող մնա ևս 10-15 րոպե։

_Խմորը գրտնակել ուղղանկյունաձև, այնուհետև փաթաթել ռուլետի նման:

_Ռուլետը դնել յուղած կաղապարի մեջ։

_Ծածկել սրբիչով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 60 րոպե։

_Ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճան։ Ջեռոցի հատակին մի ամանով ջուր դրեք, որպեսզի գոլորշի առաջանա:

_Վանդակաճաղի վրա դնել խմորով ձևամանը։ Թխել 20 րոպե։

_Ջերմաստիճանը իջեցրեք մինչև 200 աստիճան: Թխել հացը ևս 20-25 րոպե։

Հացը պատրաստ է:

Պարզ հաց կաթով

Այս խմորը հիանալի է կաթնային համով բուրավետ բլիթներ պատրաստելու համար։

Խմորը բաժանել 8 հավասար չափի կտորների։ Ձևավորել դրանք գնդիկների տեսքով և դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա: Ծածկել սրբիչով և թողնել 1 ժամ։

Ձուն հարել 1 ճաշի գդալ կաթի հետ և բուլկու գնդերին քսել։ Ցանկության դեպքում դրանց վրա շաղ տալ քնջութի կամ կակաչի սերմերով:

Դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Ֆիթնես հաց

Խնդրում ենք Գնահատեք