Պելմենի թույլ խմորով. Արագ պատրաստվող ուտեստ

Պելմենի թույլ խմորով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պելմենի թույլ խմորով. Արագ պատրաստվող ուտեստ

Մեր ընտանիքը սիրում է տնային պելմենիներից փոքրից մեծ, իսկ դրանք միասին պատրաստելն էլ ավելի հաճելի է: Ամուսինս օգտագործում է պելմենի պատրաստող հարմարանք, երեխաներս պատրաստում են տարբեր կենդանիների տեսքով, իսկ ես՝ սովորական, հին մեթոդով:

Մենք սիրում ենք այս գործընթացը, դա հանգստացնում է նյարդերը: Բայց երբեմն մեր պաշարը ավարտվում է, իսկ դուք ուզում եք պելմենի վայելել, այս դեպքում ծույլ պելմեններն են օգնության գալիս: Ինչպես պատրաստել պելմենի ՝ առանց ձևավորման, 10 րոպեի ընթացքում, կարող եք ծանոթանալ:

Ուտեստ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է պատրաստի աղացած միս և ամենապարզ պելմենի խմորը: Դե ինչ, եկեք սկսենք պատրաստել:

Պելմենի թույլ խմորով

Պելմենի թույլ խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Աղացած տավարի միս 200 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 1 պճեղ
  • Աղ `ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի
  • Ձու 1 հատ
  • Ջուր 100 մլ
  • Ցորենի ալյուր 125 գ

Պելմենի թույլ խմորով

Պելմենի թույլ խմորով

Պելմենի թույլ խմորով. Պատրաստման եղանակը

  1. Դնել աղացած միսը ամանի մեջ: Ես սովորաբար տավարի միս եմ օգտագործում, բայց ցանկացածը կարելի է օգտագործել:
  2. Վրան ավելացնել կտրատած սոխը և ճզմած սխտորը: Աղացած միսը համեմել համեմունքներով և խառնել:
  3. Աղացած մսից գլորել փոքր գնդիկներ և դրանք դնել ափսեի մեջ:
  4. Ձուն կոտրել առանձին տարայի մեջ, ավելացնել մի պտղունց աղ և հարել պատառաքաղով: Դրա մեջ լցնել ջուր և մանրակրկիտ խառնել:
  5. Ավելացնել մաղած ալյուր: Խմորը պետք է ավելի ջրիկ լինի, քան ալադիների համար:
  6. Ջուրը եռացնել մեծ կաթսայում, համեմել աղով, ավելացնել պղպեղ և դափնու տերև:
  7. Յուրաքանչյուր կոլոլակ թաթախել խմորի մեջ: Ծույլ պելմենին լցնել եռացող ջրի մեջ և եփել 3 րոպե:

Պելմենի թույլ խմորով

Պելմենի թույլ խմորով

Ձեր ամբողջ ընտանիքը ուրախ կլինի վայելել նման անսովոր պելմենիներ:

Պելմենին թույլ խմորով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Յուրահատուկ ուտեստ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք