Պելմենի խմոր. Պատրաստման հեշտ և պարզ եղանակ

Պելմենի խմոր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Պելմենի խմոր. Պատրաստման հեշտ և պարզ եղանակ

Համեղ պելմենիները շատ ընտանիքների սիրված կերակուրն են: Դրանք պատրաստվում են նախաճաշին, ընթրիքին և որպես խորտիկ: Ցավոք, մենք հաճախ գնում ենք սովորական սառեցվածը մոտակա սուպերմարկետից, բայց շատ ավելի լավ է երբեմն մի կողմ դնել ամեն ինչ, հավաքվել ողջ ընտանիքով, և միասին պատրաստել տնական նուրբ համով պելմենները և միասին վայելել այն:

Պելմենի խմոր պատրաստելու համար կան շատ տարբերակներ, բայց սա ամենահետաքրքիրն է, միևնույն ժամանակ, քնքուշ և հագեցնող: Դրանք կարելի է լցոնել մսով, ձկով, չորացրած սնկով: Այս խմորի հետ ցանկացած մթերքով պատրաստման դեպքում պելմենները կդառնան իսկական նրբություն: Այսպիսով, պատրաստեք այն ամենը, ինչ ձեզ հարկավոր է և սկսեք:

Պելմենի խմոր
Պելմենի խմոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 2 բաժակ
  • Սպիտակաձավար1 բաժակ
  • Կաթ 1 բաժակ
  • Ձու 2 հատ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Շաքար 1 թեյի գդալ
  • Ձիթապտղի յուղ 1 ճաշի գդալ

Խմոր պելմենների համար

Պելմենի խմոր. Պատրաստման եղանակը

  1. Միավորել բոլոր բաղադրիչները, հունցել բավականաչափ պինդ խմոր:
  2. Ավելի լավ է ընտրել կոշտ սորտերի սպիտակաձավար, այն խմորին տալիս է ավելի նուրբ համ:
  3. Ձեզ կարող է պետք լինել մի փոքր ավելի շատ ալյուր. Այս դեպքի համար ձեռքի տակ ունեցեք ևս մեկ բաժակ ալյուր և ավելացնել հունցման գործընթացում:
  4. Թող խմորը մնա առնվազն երկու ժամ, կամ ավելի լավ է ամբողջ գիշեր, իսկ հետո ձևավորեք պելմենները ձեր սովորական եղանակով:

պելմենների խմոր

Մատուցել պատրաստի պելմենները մի կտոր կարագով և թարմ խոտաբույսերով:

Տեսանյութ

Համեղ պելմենի

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք