Պելմենի խմոր. Անսովոր բաղադրիչով, լավ ստացվող ունիվերսալ խմոր

Պելմենի խմոր ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պելմենի խմոր պատրաստելիս ես միշտ քացախ եմ ավելացնում։ Այս հնարքի մասին շատերը չգիտեն:

Պելմենը համարվում է հյուսիսային երկրների ժողովուրդների սիրելի դելիկատեսը։ Ցանկացած խոհարար կամ տանտիրուհի կարող է այս համեղ և հագեցնող ուտեստը պատրաստել:

Պելմենի մեջ կարևոր դեր է խաղում ոչ միայն միսը, այլև խմորը։ Եթե ​​այն շատ կոշտ է կամ սկսում է արագ հալվել ջրի մեջ՝ պելմենիները կկորցնեն իրենց հաճելի համը։

Եկեք մի փոքր հնարքի հետ ծանոթանանք։

Պելմենի խմոր

Պելմենի խմոր. Բաղադրիչները

_ հավի ձու — 1 հատ

_ քացախ 9% — 1 ճաշի գդալ

_ ալյուր — 450 գ

_ աղ — 0,5 թեյի գդալ

_ բուսական յուղ — 1,5 ճաշի գդալ

_ ջուր — 250 մլ

Պելմենի խմոր

Պելմենի խմոր. Պատրաստման եղանակը

_ Նախ պետք է ջուրը տաքացնել 50-60 աստիճան ջերմաստիճանի։

_ Հավի մեկ ձուն կոտրում ենք խորը տարայի մեջ։ Ավելացնել քացախ, արևածաղկի յուղի հետ, ստացված խառնուրդին մի քիչ աղ ավելացնել։

_ Խառնել բաղադրիչները մինչև հարթ զանգված ստացվի:

_ Ձվի խառնուրդի մեջ լցնել տաք ջուր։ Աստիճանաբար մաղել ալյուրը խառնուրդի մեջ:

_ Խմորը հունցել, ընդհանուր գնդիկ ձևավորել։

_ Խմորի գնդիկը տեղափոխել տոպրակի կամ թաղանթի մեջ, կես ժամով դնել սառը տեղում։

Այսպիսով, ստացվում է պելմենի պատրաստման իդեալական խմոր։ Չի կպչում ձեռքերին, հեշտ է դրա հետ աշխատելը:

Պելմենի խմոր

Բաղադրատոմսի հիմնական առավելությունն այն է, որ ուտեստը չի կորցնում իր համը, չի ունենում քացախի բնորոշ համը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ Պելմենի

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք