Պղպեղով և լոլիկով լեչո. Պարզ բաղադրատոմս առանց քացախի

Պղպեղով և լոլիկով լեչո Պահածոներ

15 տարի է, ինչ Պղպեղով և լոլիկով լեչո եմ պատրաստում ամեն սեզոն:

Հիանալի խորտիկ է, որը սիրում են բոլորը մեր ընտանիքում: Այս լեչոն կարող եք հենց այդպես մատուցել սեղանին կամ ավելացնել բանջարեղենով շոգեխաշած ուտեստներին, բորշչին և ապուրներին:

Պղպեղով և լոլիկով լեչո

Պղպեղով և լոլիկով լեչո. Հարկավոր են հետևյալ բաղադրիչները

_ Լոլիկ 5 կգ

_Պղպեղ 3 կգ

_Աղ 3 ճաշի գդալ

_Շաքար՝ ըստ ճաշակի

Պղպեղով և լոլիկով լեչո

Պղպեղով և լոլիկով լեչո. Պատրաստման եղանակը

_Եթե ​​ցանկանում եք, որ սոուսը, որի մեջ լցվում է պղպեղը, թանձր լինի, ապա վերցրեք շատ լոլիկ և լավ եռացրեք, որ հեղուկը գոլորշիանա։

_Կարող եք ամեն ինչ վերցնել նաև ըստ ճաշակի, ոչ թե սահմանված չափերով, լոլիկը պետք է լինի հյութալի ու մսոտ, քաղցր պղպեղը նույնպես մսոտ, հասունացած: Պղպեղը կտրել ցանկացած հարմար ձևով:

_Լոլիկը մանրացնել բլենդերով կամ մսաղացով և դնել կրակին։

_Աղ ու շաքար ավելացնել ըստ ճաշակի: Երբ եռա, կրակն իջեցնել և եռացնել 1,5 ժամ։

_Ժամանակը կարող եք կրճատել, եթե մաղով քամեք և բաժակով հեռացնել ավելորդ հեղուկը։ Այս դեպքում եռման գործընթացը կտևի 30 րոպեից ոչ ավելի։

_Ավելացնել պղպեղը, նորից հասցնել եռման, այդ պահից սկսած եփել 15 րոպե։

_Այս փուլում կարող եք ավելացնել աղ և շաքարավազ, եթե բավարար չէ:

_Պատրաստի լեչոն լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ փակել կափարիչներով և թողնել սառչի սենյակային ջերմաստիճանում:

պղպեղով և լոլիկով լեչո

Պահածոների բանկաները պահեք նկուղում կամ մառանում:

Լեչոն ստացվում է բնական համով, աղի և շաքարի լավ հավասարակշռությամբ, թթվայնություն չկա, քանի որ այն պատրաստելիս քացախ չի ավելացվում։

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք