Ջեմով թխվածքաբլիթներ. Կզարմանաք թե որքան համեղ են այս բաղադրատոմսով պատրաստված թխուկները

Ջեմով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ջեմով թխվածքաբլիթներ. Հիանալի աղանդեր է կամ թեյի արարողության հավելում:

Սա համեղ քաղցր խմորեղեն է, որը կարող է պատրաստվել տարբեր համերով: Ամեն ինչ կախված է ձեր նախասիրություններից:

Թխվածքաբլիթները միշտ չէ, որ ծառայել են որպես աղանդեր: 17-րդ դարում խմորեղենի այս տեսակը ստեղծվել է որպես ալկոհոլային խմիչքների հավելում։ Ամենից հաճախ թխվածքաբլիթները օգտագործում էին շամպայնի կամ գինու հետ։

Որոշ աղբյուրների համաձայն, այդ ժամանակ թխվածքաբլիթների վրա արվել են ազնվականների և բարձրագույն ազնվականների զինանշանների փորագրություններ։ Կենացը ասելիս թխվածքաբլիթները թաթախում էին ալկոհոլային խմիչքի մեջ և գովաբանում արքային։

Այժմ մենք սովորական ենք ընկալում թխվածքաբլիթները։ Դրանք պարզ, բայց համեղ աղանդեր են բոլորի համար։

Ջեմով թխվածքաբլիթներ

Ջեմով թխվածքաբլիթներ. Բաղադրիչներ

_ հավի ձու — 1 հատ

_ աղ — մի պտղունց

_ շաքարավազ — 50 գ

_ ջեմ — 2 ճաշի գդալ

_ կարագ — 90 գ

_ սպիտակաձավար — 1 թեյի գդալ

_  կաթ — 50 մլ

_ ալյուր — 250 գ

_ վանիլային շաքար — 1 թեյի գդալ

_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

Ջեմով թխվածքաբլիթներ Ջեմով թխվածքաբլիթներ

Ջեմով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_ Մի ամանի մեջ միացնել ձվերը վանիլային և սովորական շաքարավազի հետ, հարել մինչև հատիկներն լուծվեն։

_ Այնուհետեւ ձվի զանգվածին աղ անել, ավելացնել կարագը և լավ խառնել։

_ Ձվից ու կարագից շիլա ստանալուց հետո խառնուրդի մեջ լցնել կաթը, շարունակել հարել մինչև հարթ լինի։

_ Փխրեցուցիչի հետ խառնած ալյուրը մաղել զանգվածի մեջ, հունցել առաձգական, ոչ կպչուն խմորը։

_ Սպիտակաձավարը լցնել ջեմի մեջ, խառնել բաղադրիչները։

_ Խմորը գրտնակել 1-2 մմ հաստությամբ շերտով, 5×5 սմ չափի քառակուսիներ կտրել:

_ Յուրաքանչյուր քառակուսու մի ծայրը պետք է ամրացնել հակառակ կողմին, ստանալ եռանկյուններ։

_ Միավորել եռանկյունու երկու ամենահեռավոր անկյունները, ձևավորել կոկոնի նման մի բան:

_ Բոլոր խմորային կոկոնները շարել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։

_ Յուրաքանչյուր կոկոնի ծոցում ջեմ լցնել։

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Թխել թխվածքաբլիթները առավելագույնը 20 րոպե:

Ջեմով թխվածքաբլիթներ

Չմոռանաք թխվածքաբլիթներին ցանել շաքարի փոշի։ Խնձորի կամ ծիրանի ջեմը կատարյալ է բաղադրատոմսի համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք