Մենք պատրաստել ենք պարզ թխվածքի բաղադրատոմս, առաջարկում ենք թխել Ջեմով կարկանդակ բաց միջուկով։
Ի սկզբանե կարկանդակները պատրաստվում էին անուտելի խմորից։ Կարկանդակի գործառույթները մարդու կյանքում անընդհատ փոխվում են։ Այս ուտեստի հիմնական խնդիրն է եղել կերակրել ընտանիքին:
Հին ժամանակներում խմորն օգտագործվում էր մսի, բանջարեղենի և հատապտուղների պատրաստման համար:
Հետագայում խմորը կատարելագործվել է, դարձել ուտելի։ Կարկանդակները հայտնի են դարձել մեծ թվով երկրներում և այժմ դրանք պատրաստում են նաև որպես աղանդեր:
Ջեմով կարկանդակ. Բաղադրիչները
_կարագ — 180 գ
_եգիպտացորենի օսլա — 2 ճաշի գդալ
_ձու — 2 հատ
_ջեմ — 200 գ
_շաքարավազ — 100 գ
_վանիլային շաքար — 10 գ
_ալյուր — 400 գ
_փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_թթվասեր — 2 ճաշի գդալ
Ջեմով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, սառը կարագը քերել խառնուրդի վրա: Կարագից ու ալյուրից փշրանքներ ստանալ։
_Առանձին տարայի մեջ ձվերը միացնել վանիլային և սովորական շաքարավազի հետ, հարել մինչև հարթ լինի։
_Ձվի զանգվածին ավելացնել թթվասերը, խառնել բաղադրիչները։
_Ստացված զանգվածը լցնել ալյուրի փշուրների մեջ, հունցել չկպչող և առաձգական խմոր։
_Խմորը բաժանել երկու մասի։ Մասերից մեկը 20 րոպեով դնել սառցախցիկում։
_Խմորի երկրորդ մասը յուղաթղթի վրա գրտնակել ուղղանկյուն շերտով, որի չափը հավասար է ջեռոցի տապակին։ Շերտի հաստությունը պետք է լինի մոտավորապես 5-7 մմ:
_Յուղաթղթով շերտը տեղափոխել տապակի վրա, խմորի մակերեսին առատորեն քսել ջեմ։
_Միջուկի վրա ցանել եգիպտացորենի օսլա, սառը խմորի կտորը քերել ջեմի շերտի վրա։
_Թխել տորթը 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում մոտ կես ժամ։
Ջեմի փոխարեն որպես միջուկ կարող եք օգտագործել մարմելադ կամ մուրաբա։ Քաղցրության աստիճանը կարող եք կարգավորել ըստ ձեր նախասիրությունների՝ ավելացնելով շաքարավազ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Կարակում