Ջեմով կարկանդակ. Կրկնակի բաժին պատրաստեք քանի որ այս տորթը շատ ախորժելի է ու հալչում է բերանում

Ջեմով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մենք պատրաստել ենք պարզ թխվածքի բաղադրատոմս, առաջարկում ենք թխել Ջեմով կարկանդակ բաց միջուկով։

Ի սկզբանե կարկանդակները պատրաստվում էին անուտելի խմորից։ Կարկանդակի գործառույթները մարդու կյանքում անընդհատ փոխվում են։ Այս ուտեստի հիմնական խնդիրն է եղել կերակրել ընտանիքին:

Հին ժամանակներում խմորն օգտագործվում էր մսի, բանջարեղենի և հատապտուղների պատրաստման համար:

Հետագայում խմորը կատարելագործվել է, դարձել ուտելի։ Կարկանդակները հայտնի են դարձել մեծ թվով երկրներում և այժմ դրանք պատրաստում են նաև որպես աղանդեր:

Ջեմով կարկանդակ

Ջեմով կարկանդակ. Բաղադրիչները

_կարագ — 180 գ

_եգիպտացորենի օսլա — 2 ճաշի գդալ

_ձու — 2 հատ

_ջեմ — 200 գ

_շաքարավազ — 100 գ

_վանիլային շաքար — 10 գ

_ալյուր — 400 գ

_փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

_թթվասեր — 2 ճաշի գդալ

Ջեմով կարկանդակ

Ջեմով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, սառը կարագը քերել խառնուրդի վրա: Կարագից ու ալյուրից փշրանքներ ստանալ։

_Առանձին տարայի մեջ ձվերը միացնել վանիլային և սովորական շաքարավազի հետ, հարել մինչև հարթ լինի։

_Ձվի զանգվածին ավելացնել թթվասերը, խառնել բաղադրիչները։

_Ստացված զանգվածը լցնել ալյուրի փշուրների մեջ, հունցել չկպչող և առաձգական խմոր։

_Խմորը բաժանել երկու մասի։ Մասերից մեկը 20 րոպեով դնել սառցախցիկում։

_Խմորի երկրորդ մասը յուղաթղթի վրա գրտնակել ուղղանկյուն շերտով, որի չափը հավասար է ջեռոցի տապակին։ Շերտի հաստությունը պետք է լինի մոտավորապես 5-7 մմ:

_Յուղաթղթով շերտը տեղափոխել տապակի վրա, խմորի մակերեսին առատորեն քսել ջեմ։

_Միջուկի վրա ցանել եգիպտացորենի օսլա, սառը խմորի կտորը քերել ջեմի շերտի վրա։

_Թխել տորթը 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում մոտ կես ժամ։

Ջեմով կարկանդակ

Ջեմի փոխարեն որպես միջուկ կարող եք օգտագործել մարմելադ կամ մուրաբա։ Քաղցրության աստիճանը կարող եք կարգավորել ըստ ձեր նախասիրությունների՝ ավելացնելով շաքարավազ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Կարակում

Խնդրում ենք Գնահատեք