Ջեռոցում թխած երշիկն ունի նաև «Ասորտի» անվանումը, քանի որ այն պարունակում է մի քանի տեսակի միս։ Արդյունքում ստացված մթերքը շատ հյութալի է, բուրավետ, գեղեցիկ հարթ կտրվածքով: Եվ նման բնական մթերք պատրաստելը շատ հեշտ է:
Նման երշիկի մեջ հեշտությամբ կարող եք ավելացնել պանիր, բանջարեղեն, կանաչիներ, հավի լյարդ, սրտեր և նույնիսկ ընկույզ։ Եթե դուք ապխտած նոտաների սիրահար եք, մի բուռ շոգեխաշած սալորաչիր գցեք աղացած մսի մեջ։
Համեմունքների դեպքում պետք է ավելի զգույշ լինել, մսի բնական համը չեզոքացնելու վտանգ կա։ Պատրաստի երշիկը պահեք սառնարանում 4 օրից ոչ ավելի (ցանկալի է փայլաթիթեղի մեջ):
Ջեռոցում թխած երշիկ. Բաղադրիչներ
_Հավի կրծքամիս 150 գ
_Հավի բուդ 700 գ
_Տավարի միս 150 գ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 1 թեյի գդալ
_Սխտորի փոշի 1 թեյի գդալ
_Մշկընկույզ 1 պտղունց
_Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
_Օսլա 20 գ
Ջեռոցում թխած երշիկ. Պատրաստման եղանակը
_Մի կողմ դրեք հավի 1 բուդը:
_Միսը առանձնացրեք մնացածից և աղալ մսաղացով։
_Այնուհետև հավի բուդը, ֆիլեն և տավարի միսը կտրատել փոքր խորանարդիկներով։
_Ստացված աղացած միսը խառնել մանրացված մսի հետ, վրան ավելացնել համեմունքներ և օսլա։
_Մսային զանգվածը բաժանել երկու մասի:
_Վերցրեք թխելու տոպրակ, կտրեք երկայնքով և մեջը դնել աղացած մսի մի բաժինը։ Ձևավորեք 2 երշիկ:
_Թաղանթի եզրերը պետք է ամուր կապել և ատամի չոփով կամ ասեղով մի քանի տեղից ծակել, որպեսզի թաղանթը չպայթի թխելու ժամանակ։
_Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճանով և երշիկը թխել 30-40 րոպե։
Թող պատրաստի արտադրանքը ամբողջովին սառչի:
Պատրաստի հավի երշիկի արտաքին տեսքը որոշ չափով տարբերվում է նրանից, ինչ մենք սովոր ենք տեսնել խանութներում, սակայն այն չի պարունակում համը ուժեղացուցիչներ, վնասակար կոնսերվանտներ և տրանս ճարպեր:
Իսկ այն մտքից, որ այն պատրաստել եք սեփական ձեռքերով, երշիկն ուտելը հատկապես հաճելի կլինի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սինի քուֆթա