Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Անուշահոտ ու ախորժելի ուտեստ, կարտոֆիլով, որն անփոխարինելի է շատերիս սննդակարգում:
Կարող եք կարտոֆիլը պատրաստել տարբեր ձևերով: Իսկ այս բաղադրատոմսով ես կներկայացնեմ, թե ինչպես պետք է ջեռոցում պատրաստել անուշահոտ կարտոֆիլի քառորդներ: Մեթոդը անհավատալիորեն պարզ է, բայց ստացվում է շատ համեղ և գեղեցիկ: Եկեք սկսենք:
Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կարտոֆիլ — 4 հատ
- Ձիթապտղի յուղ — 2 ճաշի գդալ
- Կանաչիների խառնուրդ — 0,5 թեյի գդալ (օգտագործում եմ հետևյալ խոտաբույսերի խառնուրդը. Խնկունի, ուրց, օրեգանո, մայորան, ռեհան և եղեսպակ)
- Քրքում — մի պտղունց
- Աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի
- Տապակ
Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը պետք է մանրակրկիտ լվացվի, օգտագործելով խոզանակ, կոպիտ սպունգ կամ այլ հարմար միջոցներ, քանի որ մենք պատրաստելու ենք կարտոֆիլը հենց կեղևով: Ուշադիր հեռացրեք կարտոֆիլին աչքերը, փչացած փորվածքների և այլ թերի մասերը:
- Դրանից հետո կարտոֆիլը չորացրեք թղթի սրբիչներով: Նրանց վրա չպետք է խոնավություն լինի:
- Մենք յուրաքանչյուր կարտոֆիլը կտրում ենք 4 մասի երկայնքով և դրանք լցնում խորը ամանի մեջ:
- Այժմ պետք է պատրաստել անուշահոտ սոուս: Մի առանձին ամանի մեջ խառնել յուղը, աղը, պղպեղը, քրքումը և խոտաբույսերի խառնուրդը: Յուղը և խոտաբույսերի խառնուրդը մեր կարտոֆիլին կտան հիանալի բույր, իսկ քրքումը `վառ, հարուստ դեղին գույն: Այս սոուսը լցնել կարտոֆիլի ամանի մեջ: Մի քանի անգամ լավ խառնել խնամքով, այնպես, որ բոլոր քառորդները ծածկված լինեն յուղով:
- Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 190 ° C ջերմաստիճան: Կարտոֆիլը շարել տապակի մեջ և կես ժամով դրանք ջեռոցը դնում: Դուք կտեսնեք, թե ինչպես են կարտոֆիլի կտորները սկսում դառնան ոսկեշագանակագույն, դրանց վրա գեղեցիկ կեղև է ձևավորվում: Կարող եք ստուգել պատրաստ լինելը դանակով կամ ատամի չոփիկով. Կարտոֆիլը պետք է լինի շատ փափուկ:
- Ջեռոցում թխած կարտոֆիլի քառորդները կարող են լինել ինչպես անկախ ճաշատեսակ, այնպես էլ մսի կամ ձկան ուտեստների հիանալի կողային ուտեստ:
Բարի ախորժակ:
Facebook Comments