Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Անուշահոտ ու ախորժելի ուտեստ

կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Անուշահոտ ու ախորժելի ուտեստ, կարտոֆիլով, որն անփոխարինելի է շատերիս սննդակարգում:

Կարող եք կարտոֆիլը պատրաստել տարբեր ձևերով: Իսկ այս բաղադրատոմսով ես կներկայացնեմ, թե ինչպես պետք է ջեռոցում պատրաստել անուշահոտ կարտոֆիլի քառորդներ: Մեթոդը անհավատալիորեն պարզ է, բայց ստացվում է շատ համեղ և գեղեցիկ: Եկեք սկսենք:

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Կարտոֆիլ — 4 հատ
  • Ձիթապտղի յուղ — 2 ճաշի գդալ
  • Կանաչիների խառնուրդ — 0,5 թեյի գդալ (օգտագործում եմ հետևյալ խոտաբույսերի խառնուրդը. Խնկունի, ուրց, օրեգանո, մայորան, ռեհան և եղեսպակ)
  • Քրքում — մի պտղունց
  • Աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի
  • Տապակ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլը պետք է մանրակրկիտ լվացվի, օգտագործելով խոզանակ, կոպիտ սպունգ կամ այլ հարմար միջոցներ, քանի որ մենք պատրաստելու ենք կարտոֆիլը հենց կեղևով: Ուշադիր հեռացրեք կարտոֆիլին աչքերը, փչացած փորվածքների և այլ թերի մասերը:
  2. Դրանից հետո կարտոֆիլը չորացրեք թղթի սրբիչներով: Նրանց վրա չպետք է խոնավություն լինի:
  3. Մենք յուրաքանչյուր կարտոֆիլը կտրում ենք 4 մասի երկայնքով և դրանք լցնում խորը ամանի մեջ:
  4. Այժմ պետք է պատրաստել անուշահոտ սոուս: Մի առանձին ամանի մեջ խառնել յուղը, աղը, պղպեղը, քրքումը և խոտաբույսերի խառնուրդը: Յուղը և խոտաբույսերի խառնուրդը մեր կարտոֆիլին կտան հիանալի բույր, իսկ քրքումը `վառ, հարուստ դեղին գույն: Այս սոուսը լցնել կարտոֆիլի ամանի մեջ: Մի քանի անգամ լավ խառնել խնամքով, այնպես, որ բոլոր քառորդները ծածկված լինեն յուղով:
  5. Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 190 ° C ջերմաստիճան: Կարտոֆիլը շարել տապակի մեջ և կես ժամով դրանք ջեռոցը դնում: Դուք կտեսնեք, թե ինչպես են կարտոֆիլի կտորները սկսում դառնան ոսկեշագանակագույն, դրանց վրա գեղեցիկ կեղև է ձևավորվում: Կարող եք ստուգել պատրաստ լինելը դանակով կամ ատամի չոփիկով. Կարտոֆիլը պետք է լինի շատ փափուկ:
  6. Ջեռոցում թխած կարտոֆիլի քառորդները կարող են լինել ինչպես անկախ ճաշատեսակ, այնպես էլ մսի կամ ձկան ուտեստների հիանալի կողային ուտեստ:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք