Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Շքեղ տոնական ընթրիք

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլը աղացած մսով և տարբեր համեմունքներով ոչ միայն շատ բուրավետ է, այլև ախորժելի։

Այս ուտեստը իդեալական է տոնական սեղանի համար, լրացնում է մնացած բոլոր նախուտեստները, իսկ հյուրերին միշտ դուր է գալիս:

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կարտոֆիլ 6 հատ

_Սոխ 4 հատ

_Գազար 1 հատ

_Աղացած միս 500 գր

_Պապրիկա, կարմիր կծու պղպեղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

_Մաղադանոս, սամիթ, համեմ՝ ըստ ճաշակի

_Աղ, բուսական յուղ

_Պանիր 150 գր

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

_Կարտոֆիլը կտել երկու մասի, մեջտեղի մասը հանել, որ նավակներ ստացվի։

_Տապակել դրանք բուսայուղի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը, հանել և դնել թղթե սրբիչների վրա։

_Սոխը մանր կտրատել (2 հատ) և խառնել աղացած մսի հետ, աղ և համեմունքներ ավելացնել ըստ ճաշակի՝ թարմ կամ չոր կանաչիներ։

_Կարտոֆիլով նավակների մեջ դնել աղացած միսը և շարել ջեռոցի տապակի մեջ։

_Մնացած սոխը մանր կտրատել, քերել գազարը խոշոր քերիչով:

_Բանջարեղենը տապակել բուսայուղի մեջ, մինչև կիսաեփ լինի։

_Ըստ ճաշակի տոմատի մածուկ լցնել 500 մլ եռման ջրի մեջ, խառնել։

_Կանաչիները լցնել սոուսի մեջ և ավելացնել ձևամանի մեջ դասավորված նավակների վրա։

_Թխել 20 րոպե 200 աստիճան ջերմաստիճանում, հանել, ցանել քերած պանիրը և թխել ևս 5-7 րոպե։

_Այս բուրավետ և հագեցնող ճաշատեսակը ցանկալի է մատուցել տաք վիճակում։

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ

Ջեռոցում թխած կարտոֆիլ

Աղացած միսը հիանալի փոխարինվում է նախապես տապակած շամպինիոններով, որոնք կարելի է խառնել խաշած հավի կամ այլ մսի, խոզապուխտի, սխտորի և կանաչիների հետ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մակարոն լցոնած սմբուկով աղացած մսով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք