Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Արագ պատրաստվող ընթրիք

Ջեռացում տապակած կարտոֆիլ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Արագ պատրաստվող ընթրիք

Տապակած կարտոֆիլի այս բաղադրատոմսը երկար տարիներ կար խոհարարկան գրքում, և դրա մասին բոլորովին մոռացել էի և նկատեցի այն բոլորովին վերջերս: Եվ կարծում եմ, որ ես միակը չեմ ում դուր կգա այս պարզ ուտեստի պատրաստման եղանակը:

Այսպիսով, եկեք պատրաստենք այս անուշահոտ, հյութալի, թեթև, փխրուն կարտոֆիլը:

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ — 1500 գ
  • Բուսական յուղ — 4 ճաշի գդալ
  • Աղ — 1 թեյի գդալ
  • Սխտորի փոշի — 1 թեյի գդալ
  • Աղացած մշկընկույզ — 1 թեյի գդալ
  • Պղպեղի խառնուրդ` ըստ ճաշակի
  • Քերած պանիր — 80 գ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարտոֆիլը կտրել սովորական խորանարդներով՝ մոտ մեկ սանտիմետրանոց և դնել մեծ ամանի մեջ:
  2. Ավելացնել մնացած բոլոր բաղադրիչները: Լավ խառնել՝ համեմունքներն ու պանիրը հավասարապես բաշխել կարտոֆիլի հետ:
  3. Ծածկել ջեռոցի տապակը յուղաթղթով: Հետո բնականաբար, իհարկե պետք է լվանալ ջեռոցի տապակը, բայց այն շատ չի քերծվի, և կարտոֆիլը չի ​​այրվի:
  4. Լցնել կարտոֆիլի զանգվածը: Հավասարեցնել՝ մեկ շերտ ստանալու համար:
  5. Դրանից հետո անմիջապես դնել կարտոֆլը 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Եփել մոտ մեկ ժամ:

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ

Այդ ընթացքում կարող եք զբաղվել մյուս գործերով: Ի դեպ, չմոռանաք կանաչիներ կտրատել մատուցելու համար:

Մեկ ժամ անց հանել համեղ կարտոֆիլը ջեռոցից, և մատուցել տաք վիճակում, ձեր նախընտրած սոուսի հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տապակած կարտոֆիլ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք