Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ պանրով. Երբ հոգիդ բազմազանություն է ուզում

տապակած կարտոֆիլ պանրով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ջեռոցում տապակած կարտոֆիլ պանրով. Երբ հոգիդ բազմազանություն է ուզում:
Կարտոֆիլով ուտեստները տարածված են աշխարհի շատ խոհանոցներում: Հիմնականում կարտոֆիլը պատրաստվում է որպես կողմնակի ուտեստ տապակած, թխած, շոգեխաշած կամ պյուրե կարտոֆիլի տեսքով:

Այսօր ուզում ենք խոսել պանրով և սամիթով թխած կարտոֆիլի հիանալի բաղադրատոմսի մասին: Այս բաղադրատոմսով նախքան ճաշ պատրաստելը, պալարները թաթախվում են ալյուրի և աղի մեջ:

Մեծ հաճույք կպատճառեք բոլորին, երբ այս կարտոֆիլը մատուցեք, քանի որ այն շատ համեղ է և ուղղակի մատները հետը կուտեն: Մի ծուլացեք, հենց հիմա սկսեք պատրաստել և թխեք համեղ կարտոֆիլ:

տապակած կարտոֆիլ պանրով

Տապակած կարտոֆիլ պանրով. Բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ — 6 հատ
  • Ալյուր — 2 ճաշի գդալ
  • Աղ — 1 ճաշի գդալ
  • Պանիր — 50 գր
  • Կարագ — 50 գր
  • Սամիթ — մի փունջ
  • Մայոնեզ — 1 ճաշի գդալ

տապակած կարտոֆիլ պանրով

տապակած կարտոֆիլ պանրով

Տապակած կարտոֆիլ պանրով. Պատրաստման եղանակը

  1. Այս բաղադրատոմսի համար կարտոֆիլի պալարները գերադասելի են միջին չափի: Քանի որ կարտոֆիլը եփելու ենք կեղևի հետ միասին, հարկ կլինի մանրակրկիտ լվանալ: Հարկ չկա չորացնել պալարները: Վերցնել պլաստիկ տոպրակ, դրա մեջ լցնում ալյուրը և աղը, լավ խառնել: Հետո խոնավ կարտոֆիլը տոպրակի մեջ լցնել և ամբողջը լավ թափահարում: Այս գործընթացում կարտոֆիլը հավասարաչափ ծածկվում է ալյուրի և աղի խառնուրդով:
  2. Այս վիճակում կարտոֆիլը դնել հրակայուն ամանի մեջ և նախապես տաքացված ջեռոցում դնում մոտ մեկ ժամ 180 աստիճանի տակ: Թխելու ժամանակը կախված է բացառապես պալարների չափից: Որքան մեծ են դրանք, այնքան երկար ժամանակ կպահանջվի եփելու համար:
  3. Մինչ կարտոֆիլը թխվում է ջեռոցում, դրա համար պատրաստելու ենք լցոն: Ամանի մեջ լցնել քերած պանիրը, փափկացրած կարագը, մայոնեզը և կտրատած սամիթը: Ըստ ցանկության, ավելացնել ճզմած սխտոր: Խառնել ամանի պարունակությունը: Կարտոֆիլի համար լցոնումը պատրաստ է:
  4. Թխելուց հետո մենք ջեռոցից հանել կարտոֆիլով ձևամանը և պալարների վրա անում խաչաձև կտրվածքներ: Թեթև բացելով կտրվածքը դրա մեջ լցնել պատրաստած լցոնը: Մնում է վերջին քայլը: Կարտոֆիլով ձևամանը կրկին դնել ջեռոցում՝ բառացիորեն 3-4 րոպեով: Այս ընթացքում պանիրը հալվում է, իսկ կարտոֆիլը հագենում է նուրբ համերով:

տապակած կարտոֆիլ պանրով

Տապակած կարտոֆիլը պանրով պատրաստ է: Մատուցեք որպես կողմնակի կամ ինքնուրույն ուտեստ: Այն լավ է համադրվում սնկով նախուտեստների հետ:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք