Սալորով կարկանդակ. Դարչնաբույր, փխրուն թխվածք 

Սալորով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Թարմ բուրավետ սալորով կարկանդակի պարզ բաղադրատոմսը կատարյալ է ընտանեկան թեյի երեկոյի համար: Այն և շատ գեղեցիկ է, և շատ հյութեղ:

Ավելի համեղ կլինի, եթե կարկանդակը թխեք քաղցր, այլ ոչ թե թթվաշ սալորով:

Սալորով կարկանդակ

Սալորով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

4 բաժնի համար

_Ցորենի ալյուր 270 գ

_Սեղմված խմորիչ 15 գ

_Շաքարավազ 50 գ

_Կաթ 125 մլ

_Ձու 1 հատ

_Կարագ 50 գ

_Սալոր 800 գ

_Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի

_Աղացած դարչին՝ ըստ ճաշակի

Սալորով կարկանդակ

Սալորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Տաք կաթին ավելացնել շաքարավազն ու խմորիչը, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել 10-15 րոպե։

_Ավելացնել ձուն, կարագը, ալյուրը և խառնել, մինչև հարթ, համասեռ խմոր ստացվի։

_Խմորը մանրակրկիտ հունցել, գնդի ձև տալ, նորից դնել ամանի մեջ և ծածկել սննդային թաղանթով։

_Խմորը դնել տաք տեղ և թող 1,5 ժամ բարձրանա։

_Հասունացած խմորը գրտնակել, զգուշորեն տեղավորել ձևամանի մեջ:

_Սալորը մեջտեղից կիսել, կորիզները հանել։ Սալորի կեսերը դասավորել խմորի վրա։

_Ձևամանի պարունակության վրա ցանել դարչինի և շաքարավազի խառնուրդ։

_Կարկանդակը թխել նախապես 180 C տաքացրած ջեռոցում 45-50 րոպե։

Սալորով կարկանդակ

Հյութեղ և նուրբ Սալորով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք