Սալորով շոկոլադե կարկանդակ

Սալորով շոկոլադե կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Սալորով շոկոլադե կարկանդակ:

Առաջին անգամ դասական բրաունի ես փորձել եմ իտալական գողտրիկ սրճարանում: Սև շոկոլադի այս հարուստ համն ինձ այնքան գրավեց, որ երբ տուն գնացի, անմիջապես ինքս էլ պատրաստեցի: Եվ վերջերս, ինձ համար հայտնաբերեցի դրա «շիկահեր» տարբերակը: Սա բրաունիի ավելի քիչ հայտնի «զարմիկն» է:

Սալորով շոկոլադե կարկանդակի բաղադրատոմսը պատահաբար եմ ստացել: Ես հրավիրված էի ընկերուհուս ծննդյան օրվա տոնակատարությանը: Այնտեղ հյուրասիրեցին աստվածային տնական կարկանդակով: Հաջորդ երեկո ես կրկին խոհանոցում թխում էի դուր եկած խմորեղենի նոր տարբերակը: Շիկահեր կարկանդակի ամենակարևոր բաղադրիչը սպիտակ շոկոլադն է: Կարկանդակը խոնավ է, գեղեցիկ փխրուն խմորով և նուշի համով:

Սալորով եթերային կարկանդակը զարմանալի համ ունի: Այն ունի բարձր կալորիականություն, բայց երբեմն կարող եք ձեզ թույլ տալ մի քանի կտոր այս հիանալի շոկոլադե նրբությունից:

Սալորով շոկոլադե կարկանդակ

Սալորով շոկոլադե կարկանդակ. Բաղադրությունը

  • Սպիտակ շոկոլադ 150 գ
  • Կարագ 15 գ
  • Ձու 2 հատ
  • Շաքարավազ 80 գ
  • Ցորենի ալյուր 215 գ
  • Փխրեցուցիչ 0.5 թեյի գդալ
  • Կրեմ 70 մլ
  • Կաթ 70 մլ
  • Նուշ 100 գ
  • Մարցիպան 50 գ
  • Սալոր 350 գ
  • Վանիլի  էքստրակտ 3 թեյի գդալ
  • Աղ 1 պտղունց

Սալորով շոկոլադե կարկանդակ

Սալորով շոկոլադե կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. 100 գ շոկոլադը կարագի հետ միասին հալեցնում են ջրային բաղնիքում: Կտրտեք մնացած շոկոլադը, սալորը նույնպես մանր կտրատեք:
  2. Խառնել ալյուրը, փխրեցուցիչը և աղը: Առանձին ամանի մեջ` սերուցքը և կաթը: Հարել ձվերը և շաքարավազը մինչև կրեմանման զանգված ստացվի: Ալյուրի մեջ ավելացնել կաթի և ձվի խառնուրդները, լցնել հովացած շոկոլադը և վանիլի քաղվածք, հարել մինչև համասեռ զանգված ստացվի:
  3. Խմորի մեջ լցնել մանրացված նուշն ու շոկոլադը: Մանրացնել մարցիպանը և նույնպես ավելացնել ամանի մեջ: Սալորի վրա ցանել 1 ճաշի գդալ ալյուրը և խառնել խմորի մեջ:
  4. Յուղաթուղթը փռել ջեռոցի տապակի վրա, լցնել խմորը, հավասարաչափ տարածել: Թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե: Երբ կարկանդակը կարմրի, այն ծածկել յուղաթղթի շերտով:
  5. Պատրաստ լինելը ստուգել փայտե չոփիկով: Կարկանդակը չափազանց երկար մի թողեք ջեռոցում, այն չպետք է շատ չոր լինի: Պատրաստի կարկանդակը զգուշորեն հանել ձևամանից և թող մետաղացանցի վրա, մինչև այն ամբողջովին սառչի:

Սալորով շոկոլադե կարկանդակ

Սալորով շոկոլադե կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Սալորով բիսկվիտ․ Նրբահամ և փափուկ բիսկվիթ պատրաստելու բաղադրատոմս

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք