Սալորով և ընկույզով կարկանդակ

Սալորով և ընկույզով կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Սալորով և ընկույզով կարկանդակ. Նուրբ համով, փխրուն թխվածք: Շաբաթը մի քանի անգամ սալորով և ընկույզով կարկանդակ եմ պատրաստում: Մի զարմացեք, ամեն ինչի համար պարզապես տեւում է 15 րոպե, մնացածը վառարանն է անում:

Հիմա ես պարզապես օգտվում եմ այն ​​պահից, երբ խանութներում և շուկաներում թարմ սալորներ եեն հայտնվում: Բայց նույնիսկ ձմռանը կարելի է օգտագործել սառեցված կամ պահածոյացված մրգեր:

Ես անմիջապես կբացահայտեմ սալորով ընկույզով կարկանդակ պատրաստելու մի փոքրիկ գաղտնիք: Ընկույզները մի խնայեք: Նրանց շնորհիվ թխվածքը հարուստ համ է ունենում: Ես շատ ընկույզ եմ օգտագործում, բայց դուք կարող եք օգտագործել ըստ ձեր ճաշակի:

Սալորով և ընկույզով կարկանդակ

Սալորով և ընկույզով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարագ 130 գ
  • Շաքարավազ 80 գ
  • Ցորենի ալյուր 120 գ
  • Ձու 3 հատ
  • Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
  • Շաքարի փոշի 3 ճաշի գդալ
  • Օսլա 5 գ
  • Սալոր ըստ ճաշակի
  • Ընկույզ ըստ ճաշակի
  • Աղ մի քիչ

Սալորով և ընկույզով կարկանդակ

Սալորով և ընկույզով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Խառնել փափկեցրած կարագը և շաքարավազը, ապա ավելացնել ձվերը, ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը և մանրացված ընկույզը:
  2. Հեռացնել սալորների կտերը և կտրել պտուղները սեպերով: Խառնել դրանք օսլայի և շաքարի փոշու հետ:
  3. Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով: Խմորի մի մասը լցնել վրան, ավելացնել սալորի մեծ մասը, ծածկել մնացած խմորով և զարդարել սալորով:
  4. Թխել կարկանդակը 45 րոպե 180 ° C ջերմաստիճանում:

Սալորով և ընկույզով կարկանդակ

Երբ շտապում եմ, միանգամից ամբողջ խմորը լցնում եմ կաղապարի մեջ և ավելացնում սալորը: Նրանք աստիճանաբար խրվում են խմորի մեջ, և սալորով կարկանդակը զարմանալի համեղ է ստացվում: Վերևի մասը կարող եք զարդարել կերակուրը սալորի կտորներով, շաքարի փոշով, ընկույզով կամ անանուխի տերևով:

Սալորով և ընկույզով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Սալորով բիսկվիտ․ Նրբահամ և փափուկ բիսկվիթ պատրաստելու բաղադրատոմս

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք