Անուշահոտ սերկևիլի ջեմ պատրաստեք, այն ձեզ անպայման կուրախացնի ձեզ ձմռանը:
Դրա օգնությամբ դուք կկարողանաք անսովոր համեղ խմորեղեն պատրաստել՝ կարկանդակներին և կեքսներին ավելացնելով սերկևիլի ջեմ։ Բացի այդ, այս ջեմն անհամեմատելի հավելում է բարակ նրբաբլիթների և ալադիների համար: Ձեր նախաճաշը հիանալի կլինի:
Ջեմը շատ թանձրացնելու համար օգտագործեք կեղևն ու միջուկը, քանի որ դրանք պարունակում են պեկտին, որն անհրաժեշտ է ցանկալի խտություն ստանալու համար։
Սերկևիլի ջեմ. Բաղադրիչներ
_ Սերկևիլ 1,5 կգ
_ Շաքարավազ 400 գ
_ Կիտրոն 0,5 հատ
_ Ջուր 1լ

Սերկևիլի ջեմ. Պատրաստման եղանակը
_ Սերկևիլը մանրակրկիտ լվանալ, մաքրել, հեռացնել միջուկը, մանր կտրատել։
_ Կեղևն ու միջուկը լցնել կաթսայի մեջ, լցնել 1 լիտր մաքուր ջուր։ Եփել միջին ջերմության վրա 25 րոպե։
_ Հարել բլենդերով մինչև հարթ լինի: Ստացված զանգվածն անցկացնել մաղի միջով։
_ Այս զանգվածին ավելացնել մանրացված սերկևիլը։ Եփել միջին ջերմության վրա կես ժամ՝ երբեմն խառնելով։
_ Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը և ավելացնել կես կիտրոնի կեղևը, ամեն ինչ լավ խառնել։ Եփել ևս 20 րոպե՝ երբեմն խառնելով։
_ Հանեք կիտրոնի կեղևը։ Ստացված սերկևիլի զանգվածը հարել բլենդերով մինչև հարթ լինի։
_ Եվս 10 րոպե թողնել մարմանդ կրակի վրա։ Եփել՝ անընդհատ խառնելով։ Լցնել կես կիտրոնի հյութը։
_ Մանրակրկիտ խառնել և 2 րոպե հետո հանել վառարանից։
_ Տաք ջեմը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ՝ ամուր փակել դրանք կափարիչներով:
Բանկաները գլխիվայր շրջել, ծածկել դրանք սրբիչով և գիշերը թողեք սենյակային ջերմաստիճանում։
Ամբողջովինական սառչելուց հետո վառ մուրաբայով բանկաները կարելի է տեղափոխել մութ տեղ, որտեղ ուղիղ արևի լույս չի թափանցում: Այս տարի պատրաստեք նման բուրավետ հյուրասիրություն, երեխաները, անկասկած, շնորհակալություն կհայտնեն ձեզ:
Բարի ախորժակ: