Սմբուկի խավիար. Ձմեռվա համեղ պահածոյի բաղադրատոմս 70-ականներից

Սմբուկի խավիար ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՆԵՐ

Սմբուկի խավիար. Ձմեռվա համեղ պահածոյի բաղադրատոմս 70-ականներից, անպայման փորձեք: Ներկայացնում ենք թե ինչպես պատրաստել խավիար։

Ձմռանը սմբուկի խավիարը սիրված համեղություն է, որը դուք ուրախ կլինեք ուտել երկար ձմեռային երեկոներին` հիշելով ամառը: Այն կարելի է պատրաստել ինչպես յուրաքանչյուր օրվա համար, այնպես էլ պատրաստել որպես ձմռան պահածո:

Սմբուկի խավիար

Այս բաղադրատոմսը օգտագործվել է դեռ 70-ականներին: Սմբուկի խավիարը կարող է լինել ինչպես անկախ, այնպես էլ որպես ցանկացած կողմնակի ճաշատեսակի հավելում:

Սմբուկի խավիար

Սմբուկի խավիար. Բաղադրությունը

  • Սմբուկ 2.5 կգ
  • Լոլիկ 1,5 կգ
  • Սոխ 1 կգ
  • Գազար 800 գ
  • Բուլղարական պղպեղ 700 գ
  • Սխտոր 100 գ
  • Սև պղպեղ 1 ճաշ գդալ
  • Շաքար 1-2 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 ճաշի գդալ
  • Բուսական յուղ
  • Կծու պղպեղը ըստ ցանկության:

Սմբուկի խավիար

Ինչպես պատրաստել խավիար․ Եղանակը

  1. Սկզբում կտրատել սմբուկը խորանարդիկներով, լցնել դրանց վրա աղ և թողնել մոտ կես ժամ, որպեսզի կորցնեն դառնությունը:
  2. Մանր կտրատել սոխը, բուլղարական պղպեղը: Գազարները քերել խոշոր քերիչով, կտրել լոլիկը մանր կտորներով:
  3. Տապակել սոխը մինչև ոսկե դարչնագույնը, ապա ավելացնել բուլղարական պղպեղը և գազարը, ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել: Մի փոքր շոգեխաշեք: Մոտ 15 րոպե հետո լոլիկն ավելացնել: Ավելացնել մի քիչ աղ և պղպեղ: Շոգեխաշել ևս 20 րոպե, պատրաստի սոխեռածը լցնել մեկ այլ ամանի մեջ, նույն կաթսան կրկին կրակի վրա դնել, ավելացնել բուսական յուղ և լցնել լվացված սմբուկները, 20-30 րոպե տապակել, դատարկել մնացած բաղադրիչների վրա, խառնել մանրակրկիտորեն:
  4. Քանի որ պահածոն ձմեռվա համար ենք պատրաստում, ուստի նորից դնում ենք, որ ցածր ջերմության վրա եփվի ևս 40-45 րոպե: Խոհարարության ավարտին ավելացնել շաքարավազը, աղը, պղպեղը և ճզմած սխտորը: Պարբերաբար խառնել խավիարը, որպեսզի այն չթափվի:
  5. Մինչ խավիարը շոգեխաշվում է, ստերիլիզացնում ենք բանկաներն ու կափարիչները: Շատ տաք, եռացող խավիարը լցնել բանկաների մեջ և ամուր փակել դրանք:
  6. Առանց քացախի պահելու հիմնական գաղտնիքն այն է, որ պահածոյումից առաջ այն միշտ պետք է շատ տաք լինի:
    Սմբուկի խավիարի փակած բանկաները շրջել գլխիվայր և ծածկել տաք ծածկոցով: Թող ամբողջովին սառչի:

Սմբուկի խավիար. Ձմեռվա համեղ պահածոյի բաղադրատոմս 70-ականներից

Սմբուկի խավիարը պատրաստ է: Ձմռան ցուրտ երեկոյան, բացելով այս հիանալի խավիարի մի բանկա, դուք կվայելեք դրա հիանալի համը: Եփեք, վստահ եմ, որ ձեզ շատ դուր կգա:

Բարի ախուրժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք