Սմբուկով աղցանը շատ համեղ է և հագեցնող, չնայած որ այն առանց մսի է:
Աղցանը կարելի է մատուցել տաք և սառը վիճակում: Ինձ ավելի շատ դուր է գալիս տաք տարբերակը: Ի դեպ, կարելի է բուլղարական պղպեղը թխել ջեռոցում, այս եղանակով այն ավելի նուրբ կլինի:
Սմբուկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Սմբուկ 2 հատ
_Լոլիկ 2 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Սխտոր 1 մեխակ
_Ընկույզ 30 գր
_Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ
_Քնջութի սերմեր 1 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ
_Աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի
_Աղ ըստ ճաշակի
Սմբուկով աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստեք բաղադրիչները: Լվանալ, չորացնել և կտրատել սմբուկները փոքր խորանարդիկներով:
_Սմբուկի վրա աղ անել և վրան լցնել սառը ջուր: Թողնել 15 րոպե, այդ ընթացքում սմբուկի դառնություն դուրս կտա: Դրանից հետո ջուրը ցամաքեցնել:
_Տապակել սմբուկները թավայի մեջ, բուսական յուղով, մինչև ոսկե դարչնագույն դառնան և տեղափոխել թղթի սրբիչի վրա, ավելորդ յուղը ներծծելու համար:
_Լոլիկները լվանալ և կտրել փոքր խորանարդներով:
_Պղպեղը մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդիկներով:
_Լավ մանր կտրատել ընկույզը:
_Աղցանի ամանի մեջ իրար խառնել սմբուկը, լոլիկը, բուլղարական պղպեղը և ընկույզը:
_Աղ, պղպեղ անել, ավելացնել մայոնեզ և լավ խառնել:
_Պատրաստի աղցան դնել ափսեի վրա և առատորեն վրան շաղ տալ քնջութի սերմեր:
_Լավ կլինի անմիջապես մատուցել, քանի դեռ սմբուկը չի սառել:
Սմբուկով աղցանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: