Սմբուկով աղցան. Արագ, հեշտ ու թարմ, ամառային համով ուտեստ

Սմբուկով աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Սմբուկով աղցանը շատ համեղ է և հագեցնող, չնայած որ այն առանց մսի է:

Աղցանը կարելի է մատուցել տաք և սառը վիճակում: Ինձ ավելի շատ դուր է գալիս տաք տարբերակը: Ի դեպ, կարելի է բուլղարական պղպեղը թխել ջեռոցում, այս եղանակով այն ավելի նուրբ կլինի:

Սմբուկով աղցան

Սմբուկով աղցան. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Սմբուկ 2 հատ

_Լոլիկ 2 հատ

_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ

_Սխտոր 1 մեխակ

_Ընկույզ 30 գր

_Մայոնեզ 2 ճաշի գդալ

_Քնջութի սերմեր 1 ճաշի գդալ

_Բուսական յուղ 2 ճաշի գդալ

_Աղացած սև պղպեղ ըստ ճաշակի

_Աղ ըստ ճաշակի

Սմբուկով աղցան

Սմբուկով աղցան

Սմբուկով աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Պատրաստեք բաղադրիչները: Լվանալ, չորացնել և կտրատել սմբուկները փոքր խորանարդիկներով:

_Սմբուկի վրա աղ անել և վրան լցնել սառը ջուր: Թողնել 15 րոպե, այդ ընթացքում սմբուկի դառնություն դուրս կտա: Դրանից հետո ջուրը ցամաքեցնել:

_Տապակել սմբուկները թավայի մեջ, բուսական յուղով, մինչև ոսկե դարչնագույն դառնան և տեղափոխել թղթի սրբիչի վրա, ավելորդ յուղը ներծծելու համար:

_Լոլիկները լվանալ և կտրել փոքր խորանարդներով:

_Պղպեղը մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդիկներով:

_Լավ մանր կտրատել ընկույզը:

_Աղցանի ամանի մեջ իրար խառնել սմբուկը, լոլիկը, բուլղարական պղպեղը և ընկույզը:

_Աղ, պղպեղ անել, ավելացնել մայոնեզ և լավ խառնել:

_Պատրաստի աղցան դնել ափսեի վրա և առատորեն վրան շաղ տալ քնջութի սերմեր:

_Լավ կլինի անմիջապես մատուցել, քանի դեռ սմբուկը չի սառել:

Սմբուկով աղցան

Սմբուկով աղցանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Շատ Շքեղ Համով Սմբուկով Աղցան․ Զարմացրեք ձեզ և ձեր հյուրերին

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք