Սնկով ջեռեփուկ. Կարտոֆիլով և հավի մսով ընթրիք

Սնկով ջեռեփուկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սնկով ջեռեփուկ. Կարտոֆիլով և հավի մսով ընթրիք

Կարտոֆիլով ջեռեփուկը սնկով. Բոլոր գործերը մի կողմ դրած, անմիջապես կգնաք խոհանոց, հենց պատկերացնեք, թե որքան համեղ է դա:

Չնայած նման պարզ մթերքների համադրությանը, այս ջեռեփուկը շատ է հիշեցնում ժուլիեն, բայց այս դեպքում շատ ավելի հետաքրքիր բան է ստացվում, որովհետև սրանով դուք կարող եք արագ կերակրել ամբողջ ընտանիքին՝ պատրաստելով հագեցնող և աներևակայելի համեղ ուտելիք:

Սնկով ջեռեփուկ

Սնկով ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • 400 գրամ հավի կրծքամիս
  • 8-9 հատ կարտոֆիլ
  • 12-13 շամպինիոն
  • 1 հատ սոխ
  • 2 ճաշի գդալ թթվասեր
  • 2 ճաշի գդալ ալյուր
  • 300 մլ սերուցք
  • 100 մլ կաթ
  • 150 գրամ պանիր
  • աղ, պղպեղ` ըստ ճաշակի

Սնկով ջեռեփուկ

Սնկով ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել բանջրեղենը, սոխը մանրացնել, սունկը և կարտոֆիլը կտրատել շերտերով:
  2. Հավի կրծքամիսը մանրացնել խորանարդիկներով:
  3. Տապակել սունկը և սոխը բուսական յուղով, նույն տապակի մեջ:
  4. Կարտոֆիլը խաշել եռացող ջրի մեջ 1-2 րոպե:
  5. Հավի կրծքամիսը կարելի է տապակել յուղով տապակի մեջ կամ նախապես խաշել, ինչպես ցանկանում եք:
  6. Ջեռոցի ձևամանի հատակին կարտոֆիլ լցնել, ապա հավի միս, հետո քերած պանիր, սոխ ու սունկ:
  7. Պատրաստել սոուսը. Ամանի մեջ խառնել թթվասերը, կաթը և սերուցքը, դնել կրակին:
  8. Աստիճանաբար լցնելով ալյուրը, խառնելով, եփել եռալու պահից 2-3 րոպե:
  9. Բոլոր բաղադրիչների վրա լցնել ստացված սոուսը, կես ժամով դնել 200 °C տաքացրած ջեռոցում:

Սնկով ջեռեփուկ

Բուրավետ և շատ համեղ սնկով ջեռեփուկը պատրաստ է: Այն կարելի է մատուցել և՛ տաք, և՛ սառը վիճակում: Այն հաստատ կգոհացնի ձեզ:

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Տավարի մսով ջեռեփուկ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք