Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Պարզ ու հագեցնող, առօրյա ուտեստ  

Սնկով և թթվասերով պելմենի ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Պարզ ու հագեցնող, առօրյա ուտեստ

Ուսանողական տարիներից ինձ հիշատակ մնացած այս բաղադրատոմսը ձեզ նույնպես դուր կգա: Ընկերուհուս ծնողները հաճախ նրան կիսաֆաբրիկատներ էին ուղարկում ու նա ինձ սովորեցնում էիր իրենց ընտանեկան ավանդական կերակուրների պատրաստման եղանակները:

Միանգամից պետք է նշեմ, որ ուտեստը չափազանց պարզ է: Ես չեմ համարձակվի այն մատուցել երբ թանկ հյուրեր եմ ընդունում: Նրանք կմտածեն, որ ժլատ եմ: Բայց իմ ընտանիքի ամենօրյա պարզ ուտեստների ցանկում սա արժանի տեղ ունի, միշտ մի քանի տուփ պելմենի ունեմ սառնարանի պահուստում:

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Պելմենի 500 գ
  • Շամպինիոն 200 գ
  • Սոխ 100 գ
  • Թթվասեր 100 մլ
  • Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
  • Կարագ 40 գ
  • Ջուր՝ ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած) 2 պտղունց
  • Աղ՝ ըստ ճաշակի

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Պատրաստման եղանակը

  1. Կտրել սոխը փոքր խորանարդներով, իսկ սունկը՝ կտորներով: Դրանք տապակել տաք յուղի մեջ մինչ ոսկե դարչնագույնը: Համեմել աղով և պղպեղով տապակելու ընթացքում:
  2. Երկու կճուճիկների տակ դնել կարագի կտոր: Լցնել ամանի կեսը հում պելմենիներով: Դրանց վրա լցնել տապակած սոխ և սունկ:
  3. Այժմ պատրաստել սոուս: Թթվասերը և տոմատի մածուկը խառնել ամանի մեջ: Վրան լցնել մի քանի ճաշի գդալ եռացրած ջուր: Խառնել ամեն ինչ, համտեսել համեմունքներով և աղով:
  4. Սոուսը լցնել կաթսաների մեջ: Ծածկել դրանք կափարիչներով:
  5. Պատրաստել ուտեստը 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:

Սնկով և թթվասերով պելմենի

Հավատացեք, կես ժամվա ընթացքում կաթսաների պելմենները ժամանակ կունենան ամբողջությամբ եփել և լավ ներծծվել սոուսով: Ի դեպ, ես երբեմն թթու կաղամբ եմ ավելացնում սոխի և սնկով տապակած սոխեռածին: Այս կերպ նույնպես շա համեղ է ստացվում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ պելմենի

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք