Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Պարզ ու հագեցնող, առօրյա ուտեստ
Ուսանողական տարիներից ինձ հիշատակ մնացած այս բաղադրատոմսը ձեզ նույնպես դուր կգա: Ընկերուհուս ծնողները հաճախ նրան կիսաֆաբրիկատներ էին ուղարկում ու նա ինձ սովորեցնում էիր իրենց ընտանեկան ավանդական կերակուրների պատրաստման եղանակները:
Միանգամից պետք է նշեմ, որ ուտեստը չափազանց պարզ է: Ես չեմ համարձակվի այն մատուցել երբ թանկ հյուրեր եմ ընդունում: Նրանք կմտածեն, որ ժլատ եմ: Բայց իմ ընտանիքի ամենօրյա պարզ ուտեստների ցանկում սա արժանի տեղ ունի, միշտ մի քանի տուփ պելմենի ունեմ սառնարանի պահուստում:
Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Պելմենի 500 գ
- Շամպինիոն 200 գ
- Սոխ 100 գ
- Թթվասեր 100 մլ
- Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
- Կարագ 40 գ
- Ջուր՝ ըստ ճաշակի
- Սև պղպեղ (աղացած) 2 պտղունց
- Աղ՝ ըստ ճաշակի
Սնկով և թթվասերով պելմենի կաթսաներում. Պատրաստման եղանակը
- Կտրել սոխը փոքր խորանարդներով, իսկ սունկը՝ կտորներով: Դրանք տապակել տաք յուղի մեջ մինչ ոսկե դարչնագույնը: Համեմել աղով և պղպեղով տապակելու ընթացքում:
- Երկու կճուճիկների տակ դնել կարագի կտոր: Լցնել ամանի կեսը հում պելմենիներով: Դրանց վրա լցնել տապակած սոխ և սունկ:
- Այժմ պատրաստել սոուս: Թթվասերը և տոմատի մածուկը խառնել ամանի մեջ: Վրան լցնել մի քանի ճաշի գդալ եռացրած ջուր: Խառնել ամեն ինչ, համտեսել համեմունքներով և աղով:
- Սոուսը լցնել կաթսաների մեջ: Ծածկել դրանք կափարիչներով:
- Պատրաստել ուտեստը 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30 րոպե:
Հավատացեք, կես ժամվա ընթացքում կաթսաների պելմենները ժամանակ կունենան ամբողջությամբ եփել և լավ ներծծվել սոուսով: Ի դեպ, ես երբեմն թթու կաղամբ եմ ավելացնում սոխի և սնկով տապակած սոխեռածին: Այս կերպ նույնպես շա համեղ է ստացվում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ պելմենի