Պատրաստեքհամեղ ու հետաքրքիր սոտե լոբով և տոֆուով: Այն հիանալիորեն դիվերսիֆիկացնում է ինչպես բուսակերների, այնպես էլ համոզված միս ուտողների ճաշացանկը:
Հավանաբար, յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի ունի բանջարեղենի թխման իր բաղադրատոմսը: Թվում է, թե ինչ կարող է լինել ավելի հեշտ: Այն պատրաստվում է արագ, բայց ստացվում է համեղ և օգտակար։ Բայց մի քանի բաղադրիչ ավելացնելով՝ այս ուտեստը կարելի է էլ ավելի լավ ու հագեցնող դարձնել։
Պատրաստման մեջ բարդ բան չկա, նույնիսկ սկսնակը կարող է գլուխ հանել դրանից: Հետևեք բաղադրատոմսին և զգուշորեն խառնեք բաղադրիչները բահիկով (բանջարեղենի կտորները պետք է անփոփոխ մնան): Ծաղկակաղամբի փոխարեն կարող եք օգտագործել բրոկկոլի։ Պահածոյացված լոբին փոխարինեք սովորական խաշած լոբով:
Սոտե լոբով և տոֆուով. Բաղադրիչներ
_Շամպինիոններ 200 գ
_Սոխ 1 հատ
_Բուլղարական պղպեղ 1 հատ
_Դդմիկ 1 հատ
_Ծաղկակաղամբ 200 գ
_Չիլի պղպեղ 0,5–1 հատ
_Սխտոր 2-3 պճեղ
_Պահածոյացված լոբի 200–250 գ
_Տոֆու պանիր 300 գ
_Սոյայի սոուս 3 ճաշի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 2 ճաշի գդալ
_Համեմ ըստ ճաշակի

Սոտե լոբով և տոֆուով. Պատրաստման եղանակը
_Սոխը, բուլղարական պղպեղը և դդմիկը կտրատել կամայական կտորներով:
_Բանջարեղենը լցնել տաքացրած բուսայուղով կաթսայի մեջ (կամ խորը տապակի մեջ)։
_Ավելացնել մանր կտրատած սունկը, խառնել։
_Տապակել մարմանդ կրակի վրա մոտ 5 րոպե։
_Ծաղկակաղամբը կտրատել ծաղկաբույլերով, ավելացնել կաթսայի մեջ և եփել ևս 2 րոպե, չիլի պղպեղն ու սխտորը մանր կտրատել, նույնպես ավելացնել բանջարեղենը։
_Կաթսայի մեջ լցնել պահածոյացված լոբին և կտրատած տոֆուն:
_Խառնել ամեն ինչ և շոգեխաշել կափարիչի տակ, մինչև բանջարեղենը փափկի:
_Լցնել սոյայի սոուսը, շաղ տալ կտրատած համեմ:
_Խառնել և թողնել, որ մի քիչ շոգեխաշվի կափարիչի տակ։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բլղուրով և ոսպով աղցան