Սունկը կարագով. Համեղ, նուրբ ու հյութեղ ուտեստ, որն իր բույրով կխենթացնի: Սա, հավանաբար, երբևէ կերածս ամենահեշտ ուտեստներից մեկն է:
Այս կերպ պատրաստված սնկերը այնքան ունիվերսալ են, որ դրանք մատուցվում են ինչպես տոնական սեղանի վրա, այնպես էլ աշխատանքային օրվա ճաշի համար:
Մի տարեց կին ինձ հյուրասիրեց այս ուտեստը, երբ այցելել էի իրեն: Ինձ շատ դուր եկավ ու բնականաբար խնդրեցի բաղադրատոմսը, ինքս փորձեցի, ու հիմա ներկայացնում եմ ձեզ:
Սունկը կարագով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Շամպինիոն 500 գ
- Կարագ 2.5 ճաշի գդալ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ 2-3 հատ
Սունկը կարագով. Պատրաստման եղանակը
- Նախ ընտրեք ամենափոքր և մաքուր սնկերը: Կտրել դրանք խոշոր խորանարդներով: Այսպիսով, դրսից դրանք կունենան ցանկալի ոսկեգույն կեղև, բայց ներսում կմնան փափուկ և հյութալի:
- Սունկը թեթևակի լվանալ սառը ջրով, այնուհետև վրան լցնել եռման ջուր: Անմիջապես տեղափոխել սրբիչի վրա և լավ ցամաքեցնել, որ ավելորդ խոնավությունը չներծծվի:
- Սունկը դնել ամանի մեջ և աղ անել: Պղպեղի հատիկները մանրացնել հավանգի մեջ:
- Դնել տապակը ուժեղ կրակի վրա: Հալեցնել կարագը դրա մեջ: Եթե համոզված չեք որակի մեջ, մի քիչ բուսայուղ ավելացրեք: Դա կկանխի կարագի այրումը: Այժմ սունկը լցնել կարագի մեջ և տարածել դրանք հավասարապես:
- Աղ անել եւ եփել 5 րոպե՝ առանց դիպչելու: Այդ ընթացքում սունկը կթողնի հյութը, և այն իր հերթին ժամանակ կունենա գոլորշիանալու համար:
- Դրանից հետո կրակը նվազեցնել միջին չափի, սունկը խառնել: Թող դրանք եփվեն ևս 3 րոպե: Այնուհետև նորից խառնել սունկը, պղպեղ անել: Համոզվեք, որ բոլոր կտորները հավասարապես կարմրել են:
Կարագով սունկը պատրաստ է: Կարելի է մատուցել որպես կողմնակի ուտեստ հավի կամ կարմիր մսի հետ:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Համեղ ժուլիեն շամպինիոններով