Սուրճով թխվածքաբլիթներ. Համեղ, խրթխրթան խմորեղեն սուրճի սեղանի համար

Սուրճով թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Սուրճով թխվածքաբլիթներ. Համեղ, խրթխրթան խմորեղեն սուրճի սեղանի համար

Սուրճի համով այս համեղ թխվածքաբլիթները բավական չոր են: Դրանք հենց նրանց համար են, ովքեր սիրում են խրթխրթան խմորեղեն, կամ ուտելուց առաջ սիրում են թխվածքաբլիթները թաթախել կաթի մեջ:

Սուրճով թխվածքաբլիթներ

Սուրճով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Սուրճ (լուծվող) — 1 ճաշի գդալ
  • Եռացող ջուր — 1 ճաշի գդալ
  • Ալյուր — 160 գ
  • Շաքարի փոշի — 95 գ
  • Կարագ (մարգարին) — 90 գ
  • Փխրեցուցիչ — 1/4 թեյի գդալ

Սուրճով թխվածքաբլիթներ

Սուրճով թխվածքաբլիթներ

Սուրճով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարագը նախապես հանեք սառնարանից, որպեսզի այն փափկի սենյակային ջերմաստիճանում:
  2. Խառնել մի ճաշի գդալ լուծվող կամ հատիկավոր սուրճ մի ճաշի գդալ եռացրած ջրի հետ: Մանրակրկիտ խառնել, որ ոչ մի գունդ չմնա:
  3. Ավելացնել շաքարի փոշին փափուկ կարագի վրա և տրորել: Կարագը կարող է փոխարինվել մարգարինով, իսկ շաքարի փոշին կարելի է փոխարինել հատիկավոր շաքարով: Բայց դուք պետք է հաշվի առնեք, որ հատիկավոր շաքարը պատրաստի թխվածքաբլիթի մակերեսին փոքր մութ բծեր կթողնեն:
  4. Ավելացնել սուրճի խառնուրդը և խառնել: Ավելացնել ալյուր և փխրեցուցիչ, խմորը հունցել: Ստացվում է ճկուն և ոչ կպչուն խմոր:
  5. Ընկույզից մի քիչ փոքր 5-7 գնդիկ արեք, սեղմեք յուրաքանչյուր գնդիկի վրա պատառաքաղով, միաժամանակ հարթեցնելով և նախշելով մակերեսը:
  6. Շարունակեք այս գործողությունը, մինչև խմորը վերջանա: Միանգամից շատ գնդիկներ մի արեք, քանի որ դրանք կչորանան, և երբ պատառաքաղով սեղմեք, բլիթների եզրերը ճաք են տալիս:
  7. Եթե ​​ուզում եք, կարող եք հանգիստ կրկնապատկեք փխրեցուցիչը, այդպես թխվածքաբլիթները կդառնան ավելի փխրուն:
  8. Բլիթները տեղափոխեք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի մեջ:
  9. 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել մոտ 20 րոպե:

Սուրճով թխվածքաբլիթներ

Սուրճով թխվածքաբլիթները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Մեղրով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք