Սպագետի հավի կոլոլակներով. Ախորժելի ու հյութեղ Ճաշատեսակը դիետիկ է բայց անչափ համեղ

Սպագետի հավի կոլոլակներով ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Պարզ ու համեղ Սպագետի հավի կոլոլակներով պատրաստելու համար պետք են ամենամատչելի մթերքները: Մեզ անհրաժեշտ է աղացած հավ, բանջարեղեն և մակարոնեղեն։

Մակարոնեղենը չափազանց ունիվերսալ մթերք է: Այն կարելի է մատուցել պարզապես կարագի հետ, տապակել ձվով, դրանց հետ կարելի է պատրաստել մսային խավարտ։

Իհարկե, աղացած հավի փոխարեն կարող եք վերցնել ցանկացած այլ՝ տավարի, խոզի կամ  հնդկահավի աղացած միս։

Կերակուրը եփելու համար պատրաստեք ապրանքները ըստ ցանկի։

Սպագետի հավի կոլոլակներով

Սպագետի հավի կոլոլակներով. Բաղադրիչներ

_Հավի միս — 600 գ

_Կանաչիների, աղի, պղպեղի խառնուրդ — ըստ ճաշակի

_Քաղցր պղպեղ — 1 հատ

_Լոլիկ սեփական հյութի մեջ — 1 բանկա

_Նեխուր — 2-3 հատ

_Ձիթապտուղ — 15-20 հատ

_Սոխ — 1 հատ

_Գազար — 1 հատ

_Սխտոր — 2-3 պճեղ

_Սպագետի

Սպագետի հավի կոլոլակներով Սպագետի հավի կոլոլակներով Սպագետի հավի կոլոլակներով

Սպագետի հավի կոլոլակներով. Պատրաստման եղանակը

_Աղացած հավի մսին խառնել համեմունքներ, աղ, պղպեղ։ Փոքր կոլոլակներ կազմել։

_Դնել փայլաթիթեղով պատված թխման թերթիկի վրա: Այն կարող եք ոչնչով չծածկել, բայց ես այնքան ծույլ տնային տնտեսուհի եմ, որ չեմ ուզում հետո տապակը լվանալ 🙂
Ամբողջ հյութը, որը գոյանում է եփման ընթացքում, մնում է փայլաթիթեղի վրա, իսկ տապակը մաքուր է մնում։

_Կոլոլակները թխել 190 աստիճան տաքացած ջեռոցում մոտ 20 րոպե։

_Քանի դեռ կոլոլակները ջեռոցում են, ժամանակ չկորցնեք՝ պատրաստեք սոուսը։

_Գազարը, սոխն ու սխտորը մանր կտրատել, տապակել։ Ավելացնել կտրատած նեխուրն ու քաղցր պղպեղը, տապակել ընդամենը մեկ րոպե։

_Այնուհետև լցնել լոլիկը սեփական հյութի մեջ և կտրատած ձիթապտուղները: Եփել 3-5 րոպե։

_Այդ ընթացքում կոլոլակները պատրաստ են։ Դրանք դնել սոուսով ամանի մեջ։ Անհրաժեշտության դեպքում աղ անել:

_Եփում ենք ևս մի երկու րոպե։ Ամեն ինչ պատրաստ է:

_Սպագետին եփել աղաջրի մեջ, քամել ջուրը և խառնել սոուսի հետ։

Սպագետի հավի կոլոլակներով

Մատուցել սպագետտին հավի կոլոլակներով տաք վիճակում։

Բարի ախորժակ!

Տեսանյութ

Սպագետի բոլոնեզ սոուսով

Խնդրում ենք Գնահատեք