Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի կյանքում գոնե մեկ անգամ նկատել է, որ Վանիլի էքստրակտ չկա հենց այն պահին, երբ այն պետք է ավելացնել խմորին։ Փաստն այն է, որ այս բաղադրիչը շատ արագ վերջանում է։ Եվ միշտ չէ, որ հնարավոր է հետևել, թե որքան է մնացել պահոցում։
Այս խնդրից խուսափելու համար փորձեք պատրաստել տնական վանիլի էքստրակտ: Դրա բույրը շատ ինտենսիվ է, իսկ դրանով պատրաստված աղանդերի համն ուղղակի անհամեմատելի է։ Իհարկե, պետք է մի փոքր գումար ծախսել էքստրակտի պատրաստման վրա, քանի որ այն պարունակում է բաղադրիչներ, որոնք էժան չեն։ Բայց դուք կստանաք բավականին խնայող արտադրանք:
Ի վերջո, միայն մեկ թեյի գդալ վանիլի էքստրակտը, որը ավելացվում է կրեմին, կուլիչներին, տորթին կամ խմորեղենին, կարող է արմատապես փոխել այս աղանդերի համը:
Քաղվածք պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի թունդ ալկոհոլ։ Ռոմը լավագույնն է, բայց կարելի է նաև կոնյակ օգտագործել։ Ի վերջո, հենց այս բաղադրիչի շնորհիվ կկարողանաք օգտագործել մեկ շիշը գրեթե մի ամբողջ տարի։ Ամեն անգամ էքստրակտը օգտագործելուց հետո, կարելի է ավելացնել մի քիչ ռոմ կամ կոնյակ այն տարայի մեջ, որտեղ այն պահվում է: Եվ միայն այն ժամանակ, երբ շշի պարունակությունը դառնա շատ բաց գույնի և ոչ այնքան բուրավետ, անցեք նորի պատրաստմանը։
Վանիլի էքստրակտ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Ռոմ 300 մլ
_Վանիլ 2 պատիճ
Վանիլի էքստրակտ. Պատրաստման եղանակը
_Սկզբում վանիլի պատիճները կտրատել երկայնքով։
_Սև յուղոտ սերմերը դանակով քերեք։ Մաքրած վանիլի պատիճները կտրատել երկայնքով:
_Ամեն ինչ լցնել մաքուր, դատարկ շշի մեջ, լցնել ալկոհոլը վանիլի սերմերի և պատիճների վրա:
_Այնուհետև շիշը ամուր փակեք: Թողնել մութ տեղում 3 շաբաթ։ Մի քանի օրը մեկ լավ թափահարեք շիշը:
_Որքան երկար թրմվի էքստրակտը, այնքան գույնը կդառնա ավելի մուգ։ Ժամանակի ընթացքում դրա բույրը կդառնա ավելի արտահայտիչ և հարուստ:
Անպայման փորձեք պատրաստել տնական էքստրակտ: Դրա հավելումով պատրաստված թխվածք իր համով կկարողանա գրավել ձեր սիրտը: