Վանիլի էքստրակտ. Տնային պայմաններում պատրաստեք համի շտեմարան տարբեր թխվածքների ու աղանդերների համար

Վանիլի էքստրակտ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի կյանքում գոնե մեկ անգամ նկատել է, որ Վանիլի էքստրակտ չկա հենց այն պահին, երբ այն պետք է ավելացնել խմորին։ Փաստն այն է, որ այս բաղադրիչը շատ արագ վերջանում է։ Եվ միշտ չէ, որ հնարավոր է հետևել, թե որքան է մնացել պահոցում։

Այս խնդրից խուսափելու համար փորձեք պատրաստել տնական վանիլի էքստրակտ: Դրա բույրը շատ ինտենսիվ է, իսկ դրանով պատրաստված աղանդերի համն ուղղակի անհամեմատելի է։ Իհարկե, պետք է մի փոքր գումար ծախսել էքստրակտի պատրաստման վրա, քանի որ այն պարունակում է բաղադրիչներ, որոնք էժան չեն։ Բայց դուք կստանաք բավականին խնայող արտադրանք:

Ի վերջո, միայն մեկ թեյի գդալ վանիլի էքստրակտը, որը ավելացվում է կրեմին, կուլիչներին, տորթին կամ խմորեղենին, կարող է արմատապես փոխել այս աղանդերի համը:

Քաղվածք պատրաստելու համար ձեզ անհրաժեշտ կլինի թունդ ալկոհոլ։ Ռոմը լավագույնն է, բայց կարելի է նաև կոնյակ օգտագործել։ Ի վերջո, հենց այս բաղադրիչի շնորհիվ կկարողանաք օգտագործել մեկ շիշը գրեթե մի ամբողջ տարի։ Ամեն անգամ էքստրակտը օգտագործելուց հետո, կարելի է ավելացնել մի քիչ ռոմ կամ կոնյակ այն տարայի մեջ, որտեղ այն պահվում է: Եվ միայն այն ժամանակ, երբ շշի պարունակությունը դառնա շատ բաց գույնի և ոչ այնքան բուրավետ, անցեք նորի պատրաստմանը։

Վանիլի էքստրակտ

Վանիլի էքստրակտ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ռոմ 300 մլ

_Վանիլ 2 պատիճ

Վանիլի էքստրակտ

Վանիլի էքստրակտ

Վանիլի էքստրակտ. Պատրաստման եղանակը

_Սկզբում վանիլի պատիճները կտրատել երկայնքով։

_Սև յուղոտ սերմերը դանակով քերեք։ Մաքրած վանիլի պատիճները կտրատել երկայնքով:

_Ամեն ինչ լցնել մաքուր, դատարկ շշի մեջ, լցնել ալկոհոլը վանիլի սերմերի և պատիճների վրա:

_Այնուհետև շիշը ամուր փակեք: Թողնել մութ տեղում 3 շաբաթ։ Մի քանի օրը մեկ լավ թափահարեք շիշը:

Վանիլի էքստրակտ

Վանիլի էքստրակտ

_Որքան երկար թրմվի էքստրակտը, այնքան գույնը կդառնա ավելի մուգ։ Ժամանակի ընթացքում դրա բույրը կդառնա ավելի արտահայտիչ և հարուստ:

Անպայման փորձեք պատրաստել տնական էքստրակտ: Դրա հավելումով պատրաստված թխվածք իր համով կկարողանա գրավել ձեր սիրտը:

Խնդրում ենք Գնահատեք