Տապակած բուլկիներ. Համեղ աղանդեր նախաճաշի կամ ընթրիքի թեյի համար կամ որպես նախուտեստ երեխաների համար

Տապակած բուլկիներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Առաջարկում ենք Տապակած բուլկիներ պատրաստել մածունով՝ առանց կրեմի, բայց տնական և առողջարար։

Եթե ունեք 1 բաժակ մածուն և 1 ձու կարող եք պատրաստել մի ամբողջ սար նախուտեստ:

Այժմ հրուշակեղենի շուկան հագեցած է տարբեր թխվածքներով։ Կարող եք գտնել տարբեր բուլկիներ՝ ձեր ճաշակով։ Օրինակ՝ ներսում կրեմով, շաքարի փոշիով, շոկոլադով, կոկոսի փաթիլներով և այլ հավելումներով ու դեկորացիաներով։

Բայց դրա հետ մեկտեղ հարկ է նշել, որ որակյալ բուլկիներ գտնելը կարող է բավականին դժվար լինել: Այնպես որ, պետք է ինքնուրույն պատրաստել դրանք:

Տապակած բուլկիներ

Տապակած բուլկիներ. Բաղադրությունը

_կեֆիր — 180 մլ

_բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

_ձու — 1 հատ

_շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ

_աղ — ½ թեյի գդալ

_սոդա — ½ թեյի գդալ

_խնձորի քացախ — 1 թեյի գդալ

_ալյուր — 350 գ

Տապակած բուլկիներ

 

Տապակած բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը

_Մի ամանի մեջ միացնել մածունը ձվի, աղի և շաքարի հետ, խառնել մինչև հատիկները լուծվեն։ Մածունի խառնուրդի մեջ լցնել բուսական յուղը։

_Սոդան մարել խնձորի քացախով, խառնել կեֆիրի խառնուրդին։ Այս զանգվածի մեջ լցնել ալյուր, հունցել չկպչուն և առաձգական խմոր։

Տապակած բուլկիներ

_Խմորը պետք է 20 րոպե թողնել թաղանթի տակ, այնուհետև նորից հունցել։

_Գրտնակել բարակ ուղղանկյուն շերտով, որին խորհուրդ է տրվում քսել հալած կարագով։

_Մինչ տապակի մեջ տաքացվում է առնվազն 200 մլ բուսական յուղ, հարկավոր է խմորի շերտը գլանաձև փաթաթել, ամրացնել ազատ եզրը։

_Ռուլետը մանր կտրատել և դնել տաք յուղի մեջ։

_Տապակել բլիթները մարմանդ կրակի վրա, մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից:

Տապակած բուլկիներ

Բուլկիներին կարելի է զարդարելու համար շաքարի փոշի կամ կոկոսի փաթիլներ ցանել։ Ստացվում է պարզ բաղադրիչներով հոյակապ խմորեղեն։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ Սիննաբոն բուլկիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք