Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Համեղ կեղևով, հյութեղ բանջարեղենային ուտեստ

Տապակած Ծաղկակաղամբը ջրիկ խմորով. ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Համեղ կեղևով, հյութեղ բանջարեղենային ուտեստ, որը շատ հագեցնող և օգտակար է:

Ուզում ենք անմիջապես ասել, որ ծաղկակաղամբը շատ համեղ և առողջ բանջարեղեն է: Այն ուտելը չափազանց օգտակար է, քանի որ պարունակում է բավականին մեծ քանակությամբ վիտամին C:

Ծաղկակաղամբը դիետիկ մթերք է, և այն կարելի է վստահորեն խորհուրդ տալ երեխաների, բուսակերների և ստամոքս-աղիքային խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար: Այսօր ուզում ենք կայքի ընթերցողների հետ կիսել պանրային ջրիկ խմորով տապակած ծաղկակաղամբի բաղադրատոմսը:

Տապակած Ծաղկակաղամբը ջրիկ խմորով.
Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Բաղադրիչներ

  • Ծաղկակաղամբ — 800 գր
  • Պանիր — 100 գր
  • Ալյուր — 1,5 բաժակ
  • Ձու — 4 հատ
  • Մաղադանոս` փոքրիկ փունջ
  • Աղ ըստ համտեսի
  • Սխտոր (աղացած, չոր) ըստ համտեսի

 

Տապակած Ծաղկակաղամբը ջրիկ խմորով.

Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ, ծաղկակաղամբի գլուխը բաժանել ծաղկաբույլերի, լվանալ և 5-6 րոպե եռացրած աղած ջրի մեջ խաշել:
  2. Հետո կաղամբը հանել քամոցով, ցողել այն սառը ջրով և սպասել, մինչև ջուրը ցամաքի:
  3. Հիմա պետք է պատրաստել ծաղկակաղամբի թաթախման հեղուկ խմորը: 4 ձու կոտրել խորը ամանի մեջ և թեթևակի հարել դրանք:
  4. Նուրբ քերիչով քերել պանիրը և մանր կտրատել մաղադանոսը:
  5. Այժմ պետք է համատեղել ձվերը, պանիրը, խոտաբույսերը և աղացած չորացրած սխտորը (ավելի լավ է օգտագործել այն, քանի որ թարմը արագ այրվում է և դառնահամ է տալիս), մանրակրկիտ խառնեք:
  6. Ծաղկակաղամբի բույլերը լցնել ալյուրի մեջ, ապա այն թաթախել ձվի և պանրի խառնուրդի մեջ:
  7. Լավ տաքացված թավայի մեջ տապակել ծաղկակաղամբը երկու կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույն: Պետք է հաշվի առնել այն փաստը, որ կաղամբը շատ արագ է տապակվում: Դրա համար խորհուրդ եմ տալիս վառարանից հեռու չգնալ, որպեսզի կանխվի ուտեստի այրումը:

Տապակած Ծաղկակաղամբ ջրիկ խմորով. Համեղ կեղևով, հյութեղ բանջարեղենային ուտեստ

Այս բաղադրատոմսի համաձայն պատրաստված շոգեխաշած ծաղկակաղամբը շատ համեղ է ստացվում և կարելի է մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում: Ճաշատեսակը կարող է օգտագործվել ինչպես հիմնական ուտեստ, այնպես էլ որպես կողմնակի ուտեստ:

Տապակած Ծաղկակաղամբը ջրիկ խմորով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք